Σούπερ μάρκετ: Τέλος από τα ράφια δύο δημοφιλή τρόφιμα

Τέλος από τα ράφια των σούπερ μάρκετ δύο αρκετά δημοφιλή τρόφιμα.

Σούπερ μάρκετ: Τέλος από τα ράφια δύο δημοφιλή τρόφιμα

Τέλος από τα ράφια των σούπερ μάρκετ της χώρας δύο πολύ σημαντικά και παράλληλα δημοφιλή τρόφιμα, τα οποία οι καταναλωτές προτιμούσαν ιδιαίτερα συχνά στις αγορές τους.

Πιο αναλυτικά σε ανακλήσεις τροφίμων από τα ράφια των καταστημάτων προχωρά ο ΕΦΕΤ, καθώς μετά από ελέγχους κρίθηκαν ως επικίνδυνα για την υγεία των καταναλωτών.

Ουσιαστικά αξίζει να σημειώσουμε πως η Περιφερειακή Διεύθυνση Κρήτης, κατά τη διενέργεια ελέγχων προέβη σε δειγματοληψία του προϊόντος, «ΦΙΛΕΤΙΝΙΑ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ IQF PARNASSOS DELICATESSEN.

Τέλος από τα ράφια δύο δημοφιλή προϊόντα – Δείτε ακριβώς

Ανακοινώσεις του ΕΦΕΤ για ανάκληση προϊόντων που είναι επικίνδυνα για την υγεία των καταναλωτών
Σε ανακλήσεις τροφίμων από τα ράφια των καταστημάτων προχωρά ο ΕΦΕΤ, καθώς μετά από ελέγχους κρίθηκαν ως επικίνδυνα για την υγεία των καταναλωτών.

Ειδικότερα, ο Ε.Φ.Ε.Τ. και ειδικότερα η Περιφερειακή Διεύθυνση Κρήτης, κατά τη διενέργεια ελέγχων στο πλαίσιο του Προγράμματος «Επίσημος Έλεγχος Μικροβιολογικών Κριτηρίων Ασφάλειας Τροφίμων» έτους 2023, προέβη σε δειγματοληψία του προϊόντος, «ΦΙΛΕΤΙΝΙΑ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ IQF PARNASSOS DELICATESSEN κατεψυγμένο», καθ. βάρους 1000
g, αριθ. παρτίδας: 13062023, ημ. ανάλωσης κατά προτίμηση πριν από το τέλος: 06/2024, που παρασκευάζεται από την εταιρεία «ΑΦΟΙ ΦΑΚΟΥ ΑΕΒΕ», στον Ελαιώνα Θηβών.

Μετά από την εργαστηριακή εξέταση του ανωτέρω δείγματος από το Κτηνιατρικό Εργαστήριο Ηρακλείου, διαπιστώθηκε η παρουσία του μικροοργανισμού Salmonella spp. Ο Ε.Φ.Ε.Τ. απαίτησε την άμεση ανάκληση του συνόλου της συγκεκριμένης παρτίδας
του εν λόγω προϊόντος και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι. Καλούνται οι καταναλωτές που έχουν προμηθευτεί το ανωτέρω προϊόν να μην το καταναλώσουν.

Παράλληλα, ανακαλείται από τον ΕΦΕΤ παρτίδα με κατεψυγμένες σεφταλιές, καθώς έπειτα από εργαστηριακό έλεγχο που έγινε, βρέθηκε παρουσία σαλμονέλας.

Αναλυτικά, σε ανακοίνωσή του ο ΕΦΕΤ αναφέρει: Ο Ε.Φ.Ε.Τ. και ειδικότερα η Περιφερειακή Διεύθυνση Κρήτης, κατά τη διενέργεια ελέγχων στο πλαίσιο του Προγράμματος «Επίσημος Έλεγχος Μικροβιολογικών Κριτηρίων Ασφάλειας Τροφίμων» έτους 2023, προέβη σε δειγματοληψία του προϊόντος, «ΣΕΦΤΑΛΙΕΣ ΜΕ ΧΟΙΡΙΝΟ ΚΡΕΑΣ ΚΑΤΕΨΥΓΜΕΝΕΣ», με αριθ. παρτίδας: 202314511 και ημ. ανάλωσης έως: 14.09.24, που παρασκευάζεται από την εταιρεία «Χ. ΜΙΧΑΣ ΑΕΒΕ» στη Θέση Κανάλι, Υψηλάντη Βοιωτίας.

Μετά από την εργαστηριακή εξέταση του ανωτέρω δείγματος από το Κτηνιατρικό Εργαστήριο Ηρακλείου, διαπιστώθηκε η παρουσία του μικροοργανισμού Salmonella spp. Ο Ε.Φ.Ε.Τ. απαίτησε την άμεση ανάκληση του συνόλου της συγκεκριμένης παρτίδας του εν λόγω προϊόντος και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι. Καλούνται οι καταναλωτές που έχουν προμηθευτεί το ανωτέρω προϊόν να μην το καταναλώσουν.