Σπουδαία κίνηση από τράπεζα – Χιλιάδες ευρώ σε εργαζομένους που αποκτούν παιδί

Πολύ σημαντική πρωτοβουλία από την Optima Bank που δίνει 1000 ευρώ για 12 μήνες σε εργαζομένους που αποκτούν παιδί.

Σπουδαία κίνηση από τράπεζα - Χιλιάδες ευρώ σε εργαζομένους που αποκτούν παιδί

Κίνητρο να κάνουν παιδί οι εργαζόμενοι της τράπεζας δίνει η ίδια η εταιρεία…

Μοιράζει χιλιάδες ευρώ για ένα χρόνο σε όσους αποκτήσουν νέο παιδί.

Η είδηση έγινε γνωστή μέσω ανακοίνωσης. Ποια τα ποσά που λαμβάνουν οι εργαζόμενοι;

Πόσα χρήματα δίνει η τράπεζα και για πόσο;

Συγκεκριμένα, από την 1η Ιανουαρίου 2024, για κάθε οικογένεια που αποκτά ένα νέο μέλος, ο/η εργαζόμενος/η της τράπεζας θα λαμβάνει επιπλέον του μισθού του/της, ποσό 1.000 ευρώ ανά μήνα για χρονικό διάστημα 12 μηνών.

Σύμφωνα με την τράπεζα, με όλες τις σχετικές μελέτες να παρουσιάζουν, στο καλύτερο σενάριο, τον πληθυσμό της χώρας μας διαρκώς μειούμενο έως το 2050, με αυξημένο τον μέσο όρο ηλικίας και μειωμένο τον οικονομικά ενεργό πληθυσμό μας, η Optima bank δεν θα μπορούσε να μείνει αμέτοχη απέναντι σε μια μεγάλη εθνική πρόκληση και ένα μείζον θέμα που αφορά άμεσα το μέλλον και την προοπτική της πατρίδας μας.

Η κίνηση αυτή της Optima bank, αποτελεί μία αναγνώριση των δυσκολιών που αντιμετωπίζουν οι νέες οικογένειες και μία πρωτοβουλία ευθύνης απέναντι σε ένα κοινό μας πολυπαραγοντικό εθνικό κοινωνικό πρόβλημα.

Ο πρόεδρος της Optima bank κ. Γεώργιος Τανισκίδης σημείωσε σχετικά: ”Με την πρωτοβουλία αυτή της τράπεζάς μας, πρωτίστως αναγνωρίζουμε και αναλαμβάνουμε δράση σε ένα από τα κρισιμότερα προβλήματα της χώρας μας, την υπογεννητικότητα. Ένα πρόβλημα που χρήζει άμεσης αντιμετώπισης σε πολλά επίπεδα μέσα από έναν ευρύτερο σχεδιασμό δράσεων.

Παράλληλα, έχει άμεση εφαρμογή στις οικογένειες των εργαζομένων μας, αποτυπώνοντας τη διαρκή και διαχρονική μας αφοσίωση στη στήριξή τους. Στην Optima bank, πιστεύουμε πως το δημογραφικό αποτελεί μακράν τον πιο σοβαρό κίνδυνο για την πατρίδα μας και πρέπει όλοι να ευαισθητοποιηθούμε προς αυτή την κατεύθυνση.”