Σπουδαία νέα για όσους έχουν χρυσό – Πόσα χρήματα έβγαλαν

Ανοδική πορεία είχε για άλλη μια φορά ο χρυσός, κάνοντας χαρούμενους όσους επένδυσαν σε αυτόν.

Σπουδαία νέα για όσους έχουν χρυσό - Πόσα χρήματα έβγαλαν

Μια λύση για επενδύσεις είναι ο χρυσός που και το 2023 έδειξε ότι κινείται σε υψηλές ταχύτητες.

Πρόκειται για μια από τις πιο συνήθεις επιλογές για επενδύσεις που προτιμάει ο κόσμος στις μέρες μας.

Πόσα χρήματα έβγαλαν όσοι στις αρχές της τρέχουσας χρονιάς έβαλαν τα χρήματά τους σε αυτό το αγαθό;

Τα κέρδη από το χρυσό για το 2023

Όπως προκύπτει, από το καλό στο καλύτερο πηγαίνουν τα πράγματα για τον χρυσό, ο οποίος ετοιμάζεται να «κλείσει» του 2023 με ρεκόρ τριετίας, καθώς καταγράφει κέρδη άνω του 10% μέσα στο έτος.

Οι απώλειες του δολαρίου και η αποκλιμάκωση των αποδόσεων των αμερικανικών κρατικών ομολόγων έδωσαν νέα ώθηση στο πολύτιμο μέταλλο αυτή την εβδομάδα και πλέον βρίσκεται σε τροχιά για την καλύτερη ετήσια επίδοσή του από το 2020.

Οι αγορές τιμολογούν τώρα με περισσότερες από 80% πιθανότητες τις μειώσεις επιτοκίων μέχρι τον Μάρτιο, με περιουσιακά στοιχεία όπως ο χρυσός να γίνονται ιδιαιτέρως ελκυστικά, αν και ορισμένοι αξιωματούχοι της Fed προειδοποιούν επανειλημμένα ενάντια στην πρόωρη χαλάρωση.

«Ο κύριος παράγοντας που στηρίζει τον χρυσό εξακολουθεί να είναι η προσδοκία για ήπια νομισματική πολιτική εκ μέρους των κεντρικών τράπεζών και μείωση των επιτοκίων τα επόμενα χρόνια», εκτιμά ο αναλυτής της Kinesis Money, Κάρλο Aλμπέρτο ντε Κάσα

Υπάρχει μεγάλη πιθανότητα ο χρυσός να παραμείνει πάνω από τα 2.000 δολάρια το 2024, πρόσθεσε, επισημαίνοντας τις συνεχιζόμενες γεωπολιτικές εντάσεις.

Υπενθυμίζεται πως τα συμβόλαια Ιανουαρίου του χρυσού έχουν καταγράψει άνοδο κατά 1,99% σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα και κατά 3,57% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα.