Στεφανίδη: Έβδομη στη Γλασκώβη

Η Κατερίνα Στεφανίδη τερμάτισε στην έβδομη θέση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κλειστού στίβου μένοντας μακριά από τα μετάλλια.

Στεφανίδη: Έβδομη στη Γλασκώβη

H Κατερίνα Στεφανίδη δεν κατάφερε να ξεπεράσει τα 4,65μ. στον τελικό του επί κοντώ στη Γλασκώβη και ολοκλήρωσε την τρίτη παρουσία της σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κλειστού στίβου μακριά από τα μετάλλια.

Η «χρυσή» Ολυμπιονίκης του Ρίο (2016) πέρασε με την πρώτη προσπάθεια τα 4,40μ., όπως και τα 4,55μ., πριν ανέβει ο πήχης στα 4,65μ., τα οποία αποδείχθηκαν ανυπέρβλητα για την Ελληνίδα αθλήτρια, καθώς μέτρησε τρεις άκυρες προσπάθειες και κατέλαβε την έβδομη θέση.

Η Βρετανή Μόλι Κόντερι στέφθηκε παγκόσμια πρωταθλήτρια με 4,80μ., ενώ η Ελίζα ΜακΚάρτνεϊ από τη Νέα Ζηλανδία βρέθηκε στη δεύτερη θέση με την ίδια επίδοση. Το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησε η Αμερικανίδα Κέιτ Μουν με 4,75 μέτρα.

Στο μεταξύ, ο Δημήτρης Τσιάμης κατέλαβε την 14η θέση στον τελικό του τριπλούν. Μετά την άκυρη πρώτη προσπάθεια του, ο 42χρονος πήδηξε στα 15.95μ. και στην τρίτη στα 15.87, που τον άφησαν όμως εκτός οκτάδας (ο 8ος είχε 16,63μ.).

Στην πρώτη θέση του τριπλούν ανέβηκε ο Χιουγκ Φαμπρίς Ζανγκό από τη Μπουρκίνα Φάσο με 17,53μ., με τον Αλγερινό Γιασέρ Τρίκι να κατακτά τη δεύτερη θέση με 17,35 μ. και τον Πορτογάλο Τιάγκο Περέιρα την τρίτη με 17,08 μέτρα.