Στην Ελλάδα η οργή βαστά 24ώρα

Τελικά όχι μόνο δεν είχε πρόβλημα η Αράχωβα, αλλά βούλιαξε κιόλας από κόσμο τις γιορτές.

Στην Ελλάδα η οργή βαστά 24ώρα

Αρχές Δεκέμβρη όταν είχαν γίνει γνωστές οι φρικιαστικές λεπτομέρειες της δολοφονίας του σκυλάκου Όλιβερ στην Αράχωβα υπήρξε μεγάλο hype στο Twitter (νυν X) με την δημιουργία ομάδας που ζητούσε το μποϋκοτάζ των χειμερινών καταλυμάτων της κοσμοπολίτικης αυτής γωνιάς ενόψει γιορτών.

Παρά ταύτα η πόλη “βούλιαξε” από επισκέπτες την περίοδο Χριστούγεννων-Πρωτοχρονιάς, κάτι που για μια ακόμα φορά φανερώνει ότι τα πάντα στη χώρα μας βαστάνε τον θυμό μας και την απορία μας το πολύ 3-4 μέρες, έπειτα η ζωή και η ρουτίνα μας συνεχίζεται κανονικά.

Τα πράγματα φυσικά δεν πρέπει να είναι έτσι. Ακόμα κι αν για κάποιον η ζωή ενός ζώου μετράει λιγότερο από την ανθρώπινη, οφείλουμε να καταγγέλλουμε περιστατικά όπως το έγκλημα στην Αράχωβα τουλάχιστον για να προστατεύσουμε τους αγαπημένους μας.

Μελέτες Ψυχολογίας δείχνουν ότι το προφίλ ενός κακοποιητή ζώων είναι το ίδιο με εκείνο ενός κακοποιητή ανθρώπων, κάποιου που χτυπά τη γυναίκα του ή φέρεται άσχημα στα παιδιά του.

Αν οι παραβατικές αυτές συμπεριφορές παρατηρούνται σε κλειστό κύκλο ανθρώπων τόσο το χειρότερο. Πολλοί φοβούνται να μιλήσουν για το κοινωνικό αλλά και οικονομικό κόστος που θα υποστούν αν καταγγείλουν τον δράστη ή έστω κάποιον που θεωρούν ύποπτο.

Το άγραφο συμβόλαιο της σιωπής επικρατεί σε πολλές μικρές κοινότητες, μα τίποτα δεν δικαιολογεί την ομερτά που βασιλεύει ακόμα. Υπάρχει και η επιλογή της ανώνυμης καταγγελίας. Εξάλλου.

Δυστυχώς, δεν πέσαμε από τα σύννεφα που ο δράστης καλυπτόταν (ακόμα και κάμερες της περιοχής ξηλώθηκαν για να μην εμβαθύνουν οι έρευνες). Παρόμοια παραδείγματα έχουμε να θυμηθούμε αμέτρητα σε περιστατικά συστηματικής κακοποίησης γυναικών-παιδιών μέχρι η τραγική κορύφωσή τους να τα φέρει αναπόφευκτα στην επιφάνεια.

Κατόπιν η ζωή συνεχίζεται, δίχως να ιδρώνει το αυτί κανενός, θα παραστήσουμε τον δικαστή στα social media και μετά από λίγες ώρες θα συνεχίσουμε αμέριμνοι την καθημερινότητά μας ευχόμενοι το κακό να μην χτυπήσει την δική μας πόρτα!