Στην Ελλάδα τα πρώτα σπίτια «κάψουλες» – Τα τоπоθετείς όπου θέλεις σε 2 ώρες – Πόσο κоστίζουν

Οι σπίτια «κάψουλες» είναι ένας ενδιαφέροντας τύπος κατοικίας που αναδύεται στον χώρο του σχεδιασμού και της αρχιτεκτονικής. Αυτοί οι τύποι κατοικιών συνήθως χαρακτηρίζονται από μικρή εμβέλεια και εξαιρετικά λειτουργικό σχεδιασμό, στοχεύοντας στην αποδοτική χρήση του χώρου και τη μείωση του αποτυπώματος στο περιβάλλον.

Στην Ελλάδα τα πρώτα σπίτια «κάψουλες» – Τα τоπоθετείς όπου θέλεις σε 2 ώρες – Πόσο κоστίζουν

Το σπίτι-«κάψουλα» (One living capsules) αποτελεί μια πρωτοποριακή πρόταση στον τομέα της διαβίωσης, συνδυάζοντας πρωτοποριακή αρχιτεκτονική με μινιμαλιστικό σχεδιασμό. Η ιδέα του να αποτελείται από μεταφερόμενα τμήματα που συνδέονται για να δημιουργήσουν μία ολοκληρωμένη σουίτα ξενοδοχείου είναι πρωτοποριακή και προσφέρει ευελιξία και εύκολη μετακίνηση.

Τα χαρακτηριστικά του σπιτιού-κάψουλα είναι εντυπωσιακά και προσφέρουν όλες τις ανέσεις που απαιτούνται για μια άνετη διαβίωση. Από τα μεγάλα παράθυρα με θέα μέχρι τον προηγμένο φωτισμό LED και την αντλία θερμότητας, κάθε λεπτομέρεια έχει σχεδιαστεί με προσοχή για την άνεση και την ποιότητα ζωής.

Επιπλέον, η ευέλικτη χρήση του ως εξοχική κατοικία ή ακόμα και ως προσωρινή διαμονή σε τουριστικές περιοχές καθιστά το One living capsules μια ενδιαφέρουσα επιλογή για διάφορες ανάγκες.

Ο συνδυασμός αυτών των χαρακτηριστικών με την επιμέλεια στην εσωτερική διακόσμηση δημιουργεί ένα χώρο που προσφέρει όχι μόνο λειτουργικότητα αλλά και αισθητική απόλαυση. Αυτή η πρωτοποριακή προσέγγιση στη διαμόρφωση του χώρου μπορεί να είναι ένα βήμα προς το μέλλον της αρχιτεκτονικής και της διαμονής.

Το «One living capsules» είναι ένα συναρπαστικό έργο της εταιρείας Gagos Architecture & Design, το οποίο εισάγει έναν καινοτόμο τρόπο διαμόρφωσης του χώρου και διαβίωσης. Αυτό το πρότζεκτ προωθεί την έννοια του μικρού και φορητού καταλύματος με σύγχρονο και λειτουργικό σχεδιασμό.

Το «One living capsules» παρουσιάζει την ιδέα της κατοικίας ως κάψουλα, μια μικρή, αλλά εξαιρετικά λειτουργική και σύγχρονη μονάδα διαβίωσης. Κατασκευάζεται με υλικά και τεχνολογίες που επιδιώκουν τη βιωσιμότητα και την αποδοτική χρήση του χώρου. Έχει συνήθως έναν αισθητικά πρωτοποριακό σχεδιασμό και εσωτερικό χώρο που είναι στοχευμένα οργανωμένος για να παρέχει άνεση και λειτουργικότητα.

Αυτές οι κάψουλες μπορούν να χρησιμοποιηθούν για διάφορους σκοπούς, όπως εξοχικές κατοικίες, φοιτητικά σπίτια, ξενοδοχειακές μονάδες ή ακόμη και ως εναλλακτική διαμονή σε περιβαλλοντικά ευαίσθητες περιοχές. Η προσέγγισή τους αποτελεί μια αντίδραση στην ανάγκη για πιο βιώσιμες και ευέλικτες λύσεις διαμόρφωσης του χώρου και διαβίωσης.

Το κόστος για τα σπίτια «κάψουλες»

Οι τιμές των “One living capsules” μπορεί να διαφέρουν εξαιτίας αρκετών παραγόντων  όπως η τοποθεσία, ο σχεδιασμός, οι υλικές επιλογές και ο εξοπλισμός. Οι τιμές κυμαίνονται σε σημαντικό εύρος, ανάλογα με το μέγεθος, τις προδιαγραφές και τις προσθήκες που επιλέγονται.

Γενικά, οι “One living capsules” έχουν κόστος που μπορεί να είναι αρκετά υψηλό λόγω της πρωτοποριακής τους φύσης και της ποιότητας του σχεδιασμού και των υλικών που χρησιμοποιούνται. Οι τιμές μπορεί να ξεκινούν από μερικές δεκάδες χιλιάδες ευρώ και να φτάνουν μέχρι τις εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ, ανάλογα με τις προδιαγραφές και τις επιλογές του πελάτη.

Μπορεί να τοποθετηθεί μόλις μέσα σε δύο ώρες, ενώ η ενδεικτική τιμή της εν λόγω κάψουλας είναι 120.000 ευρώ  για τα 50 τετραγωνικά μέτρα.

Για να λάβετε συγκεκριμένες πληροφορίες σχετικά με την τιμή των “One living capsules”, θα πρέπει να επικοινωνήσετε με την εταιρεία και να ζητήσετε ένα προσαρμοσμένο προσφορά, λαμβάνοντας υπόψη τις ανάγκες και τις προτιμήσεις σας.

Ποιος είναι ο εμπνευστής τους

Ο Κώστας Γκάγκος αναμφίβολα αποτελεί έναν από τους πιο αξιοσημείωτους σχεδιαστές εσωτερικών χώρων, ο οποίος άφησε το στίγμα του τόσο στην Ελλάδα όσο και σε διεθνές επίπεδο. Η επιτυχημένη του πορεία αντικατοπτρίζει την αφοσίωσή του στον τομέα του design και την αναζήτησή του για την αρτιότερη αισθητική και λειτουργικότητα σε κάθε έργο που αναλαμβάνει.

Η ποικιλία των έργων που υλοποίησε, από κατοικίες και εστιατόρια έως εμπορικά καταστήματα και ξενοδοχεία, καθιστά εμφανή τη διαφορετικότητα και την ευελιξία του ως σχεδιαστή. Με ένα εντυπωσιακό χαρτοφυλάκιο έργων σε διάφορες τοποθεσίες σε όλο τον κόσμο, ο Γκάγκος έχει αποδείξει την ικανότητά του να προσαρμόζεται σε διαφορετικές αισθητικές και λειτουργικές ανάγκες.

Η αναγνώριση που έλαβε με βραβεία σε διεθνείς διαγωνισμούς επιβεβαιώνει την εξαιρετική του επίδοση και την επιρροή που έχει στον τομέα του design. Με ανυποχώρητη επιμονή, πάθος και ταλέντο, ο Κώστας Γκάγκος κατάφερε να αναδειχθεί σε έναν από τους πρωτοπόρους σχεδιαστές του χώρου του design, αφήνοντας πίσω του έργα που θα μνημονεύονται για την πρωτοτυπία και την αισθητική τους.