Συναγερμός με τη βενζίνη στην Ελλάδα – Πόσο θα ανέβει η τιμή

Πολύ άσχημα είναι τα νέα που έρχονται από το κομμάτι της βενζίνης το επόμενο διάστημα στη χώρα μας.

Συναγερμός με τη βενζίνη στην Ελλάδα - Πόσο θα ανέβει η τιμή

Μεγάλη άνοδο για την τιμή της βενζίνης στην Ελλάδα…

Ο κόσμος θα πρέπει να βάζει βαθιά το χέρι στην τσέπη το επόμενο διάστημα για να γεμίζει το ρεζερβουάρ.

Τι έρχεται εν όψει του Πάσχα και ποιος ο λόγος πίσω από αυτή την άνοδο;

Που θα πάει η τιμή της βενζίνης το Πάσχα

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, την πρωτιά στην αύξηση φαίνεται πως την έχουν τα νησιά, όπου η αμόλυβδη έχει ξεπεράσει εδώ και καιρό τα 2 ευρώ το λίτρο, ενώ οι εκτιμήσεις για την τιμή της βενζίνης το Πάσχα είναι ανησυχητικές.

«Αυτό που βλέπουμε τώρα και με τις εξελίξεις που υπάρχουν στην Μέση ανατολή, επιβαρύνουν την τιμή του αργού πετρελαίου και κατ΄επέκταση του διυλισμένου προϊόντος και ακόμα περισσότερο την τσέπη μας», είπε αρχικά.

«Υπάρχουν αυξήσεις λόγω της αύξησης του αργού πετρελαίου της προηγούμενης βδομάδας. Τώρα ξεκινάμε προς τα πάνω και οι προβλέψεις για την άλλη βδομάδα είναι ότι θα έχουν αυξητική τάση. Σίγουρα θα πάει πάνω από τα 2 ευρώ. Στην νησιωτική Ελλάδα δεν υπάρχει κάτω από 2 ευρώ βενζίνη. Αν δεν δούμε μείωση του πληθωρισμού δεν θα δούμε αποκλιμάκωση των τιμών», συμπλήρωσε.

Η Ελλάδα είναι η 2η ακριβότερη χώρα, στην τιμή αμόλυβδης βενζίνης, στην Ευρωζώνη. Η μέση τιμή της αμόλυβδης βενζίνης την πρώτη εβδομάδα του Απριλίου ήταν 1,934 ευρώ, ενώ στην Ευρώπη το αντίστοιχο ήταν στα 1,759 ευρώ.

Οι αυξήσεις επηρεάζουν και τους ιδιοκτήτες πρατηρίων καυσίμων, καθώς οι καταναλωτές στη Βόρεια Ελλάδα προτιμούν όπως έχει μεταδοθεί να αγοράζουν φθηνή βενζίνη από τη Βουλγαρία και την Τουρκία.