Συντάξεις: Έκτακτα αναδρομικά το Μάιο – Ποιοι πάνε στα ATM

Αναδρομικά χρήματα σε χιλιάδες συνταξιούχους αναμένεται να μοιραστούν μέσα στο Μάιο.

Συντάξεις: Έκτακτα αναδρομικά το Μάιο - Ποιοι πάνε στα ATM

Ανακοινώθηκαν αναδρομικά σε συνταξιούχους από επίσημα χείλη σήμερα…

Αρκετοί συμπολίτες μας θα δουν λεφτά στους λογαριασμούς τους μέσα στο επόμενο διάστημα.

Αναλυτικά όσα είπε η υπουργός και Κοινωνικής Ασφάλισης, Δόμνας Μιχαηλίδου.

Ποιοι συνταξιούχοι θα πάρουν τα αναδρομικά

Μέσα στον Μάιο έχουμε και άλλα αναδρομικά σε συνταξιούχους. Αυτό τόνισε η υπουργός και Κοινωνικής Ασφάλισης, Δόμνας Μιχαηλίδου, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό OPEN.

Συγκεκριμένα σημείωσε: «Τα αναδρομικά είναι μια δυναμική κατάσταση και αυτό γιατί συνεχώς γίνονται επανυπολογισμοί. Κάθε δίμηνο έχουμε πληρωμές αναδρομικών. Είναι προτεραιότητα στον ΕΦΚΑ μαζί με την επίσπευση της έκδοσης των συντάξεων. Πληρώθηκαν ΔΕΚΟ, πληρώθηκαν οι συνταξιούχοι της Ολυμπιακής και σε λίγο καιρό έχουμε τους ιδιωτικούς υπαλλήλους. Μέσα στον Μάιο έχουμε και άλλα αναδρομικά».

Ποιοι παίρνουν τα χρήματα

Αναδρομικά μέχρι 18.500 ευρώ, κυρίως από τον επανυπολογισμό και την παράλληλη ασφάλιση συνταξιούχων πρώην τραπεζικών υπαλλήλων, αναμένονται εντός του Μαϊου.

Τα αναδρομικά ποσά, που ανέρχονται σε 70 μήνες, αφορούν σε αυτήν τη φάση 15.000 ήδη εκκαθαρισμένες περιπτώσεις τραπεζικών υπαλλήλων και δημόσιων υπαλλήλων, ενώ στη συνέχεια και μέσα στο καλοκαίρι θα ακολουθήσουν αναδρομικά για ιδιωτικό τομέα και π.ΙΚΑ.

Τι είπε για τα υπόλοιπα θέματα

Για την προσωπική διαφορά στις συντάξεις, η κ. Μιχαηλίδου ανέφερε: «Προσπαθούμε και αυξάνουμε τις συντάξεις οριζόντια και θεσμικά, όπου έχουμε τον χώρο. Για όσους δεν καλύπτονται από τις οριζόντιες και γενικές αυξήσεις πηγαίνουμε συγκεκριμένα και στοχευμένα. Οπότε δεν είναι ότι οι άνθρωποι δεν καλύπτονται, είναι ότι προσπαθούμε και τους καλύπτουμε με διαφορετικό τρόπο. Εμείς αυτό προσπαθήσαμε και φέραμε εις πέρας σε σχέση με αυτό που υποσχεθήκαμε και αυτό που πιστεύουμε, είναι μια πολύ μεγάλη και συνεχής αύξηση οριζόντια των συντάξεων».

Σε ότι αφορά τη ρύθμιση για τους συνταξιούχους που έχουν οφειλές, η κ. Μιχαηλίδου σημείωσε: «Ο κόσμος την έχει δουλέψει τη σύνταξή του και θέλουμε να τη λαμβάνει. Γι’ αυτό αυξήσαμε κατά 50% το όριο των οφειλών, ώστε οι συνταξιούχοι που έχουν οφειλές να μπορούν να λαμβάνουν τη σύνταξή τους με μια μικρή παρακράτηση. Αυτό προβλέπει Κοινή Υπουργική Απόφαση με την οποία αυξήσαμε το όριο των οφειλών από τις 20.000 ευρώ στις 30.000 ευρώ».

«Μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου γνωρίζαμε ότι ήταν λιγότεροι από 30.000 οι εργαζόμενοι συνταξιούχοι. Τον πρώτο μήνα, από τη λειτουργία της πλατφόρμας, ο αριθμός τους διπλασιάστηκε και πλέον έχει τριπλασιαστεί και έχει ξεπεράσει τις 84.000. Θεωρούμε ότι μέχρι το καλοκαίρι θα έχουμε σπάσει το όριο των 180.000 εργαζόμενων συνταξιούχων», τόνισε η υπουργός.