Συντάξεις Φεβρουαρίου 2024: Άσχημα νέα με την πληρωμή – Τι συνέβη

Άσχημα είναι τα νέα που αφορούν τις συντάξεις του Φεβρουαρίου του 2024 και την πληρωμή αυτών προς τους συνταξιούχους.

Συντάξεις Φεβρουαρίου 2024: Άσχημα νέα με την πληρωμή - Τι συνέβη

Δείτε παρακάτω τι ακριβώς συνέβη και είναι ασχημα τα νέα, τα οποία αφορούν τις συντάξεις του Φεβρουαρίου του 2024 και την πληρωμή αυτών προς τους συνταξιούχους.

Από εκεί και πέρα αξίζει να σημειώσουμε πως το διοικητικό συμβούλιο του e-ΕΦΚΑ αποφάσισε να πληρωθούν οι συντάξεις του μήνα Φεβρουαρίου του 2024 κατά μία ημέρα νωρίτερα.

Παρ’ όλα αυτά αρκετοί ήταν οι συνταξιούχοι, οι οποίοι διαπίστωσαν μειωμένα ποσά στην καταβολή των συντάξεών τους για τον Φεβρουάριο, με τον ΕΦΚΑ να προχωρά σε διευκρινιστική ανακοίνωση.

Άσχημα νέα στις συντάξεις του Φεβρουαρίου 2024 – Δείτε τις λεπτομέρειες

Την πληρωμή των συντάξεων του μηνός Φεβρουαρίου 2024 κατά μία ημέρα νωρίτερα αποφάσισε το διοικητικό συμβούλιο του e-ΕΦΚΑ, με στόχο την οικονομική διευκόλυνση των συνταξιούχων και προκειμένου να μειωθεί η χρονική απόσταση από την προηγούμενη πληρωμή του μηνός Ιανουαρίου 2024.

Ωστόσο, πολλοί συνταξιούχοι είδαν μειωμένα ποσά στην καταβολή των συντάξεών τους για τον Φεβρουάριο, με τον ΕΦΚΑ να προχωρά σε διευκρινιστική ανακοίνωση για τον λόγο που συνέβη αυτό. Σύμφωνα με τον ΕΦΚΑ, είχε γίνει κάποιο λάθος τον περασμένο Μάρτιο και πιστώθηκαν αυξημένα ποσά, τονίζοντας πως οι εν λόγω συνταξιούχοι είχαν ενημερωθεί.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του e-ΕΦΚΑ για τις συντάξεις:

Αναφορικά με τα υπερβάλλοντα ποσά που πιστώθηκαν τον Μάρτιο του 2023 Στο πλαίσιο ρύθμισης της οικονομικής εκκρεμότητας που είχε δημιουργηθεί Μάρτιο του 2023, με την αστοχία από την ανάδοχο εταιρεία, ως προς τα ποσά των συντάξεων που προπληρώθηκαν στα τέλη Φεβρουαρίου 2023 σε 572.000 συνταξιούχους (Σχετικό Δελτίο Τύπου εκδόθηκε στις 16/3/2023), η Διοίκηση του e-ΕΦΚΑ ενημερώνει ότι με την καταβολή της σύνταξής Φεβρουαρίου 2024 –που θα καταβληθεί τέλος Ιανουαρίου 2024, θα ολοκληρωθεί η διαδικασία συμψηφισμού των επιπλέον ποσών που καταβλήθηκαν λανθασμένα στους τραπεζικούς λογαριασμούς των ανωτέρω. Οι συνταξιούχοι που επηρεάστηκαν από την παραπάνω αστοχία, είχαν προσωποποιημένη πληροφόρηση εντός του ίδιου μήνα (3ος/2023) μέσα από την ανάρτηση των μηνιαίων εκκαθαριστικών σημειωμάτων τους στην ιστοσελίδα του e-ΕΦΚΑ. Στα σημειώματα αυτά αναφερόταν ρητώς το υπερβάλλον ποσό, που καταβλήθηκε. Υπενθυμίζεται ότι, το συνολικό υπερβάλλον ποσό, που πληρώθηκε τον Μάρτιο του 2023 ανερχόταν στα 15,5 εκατ. ευρώ, δηλαδή κατά μέσο όρο 26 ευρώ ανά συνταξιούχο, ενώ η συντριπτική πλειονότητα των συνταξιούχων αυτών έλαβαν επιπλέον ποσά από 0,1 ευρώ έως 50 ευρώ.

Από τη Διοίκηση του e-Ε.Φ.Κ.Α