Συντάξεις: Γιατί είναι τόσο τυχεροί όσοι έχουν έστω 1 ένσημο πριν το 1993

Ανακοινώθηκαν τα ευχάριστα νέα όσον αφορά τις συντάξεις. Δείτε αναλυτικά γιατί είναι τυχεροί όσοι έχουν έστω ένα ένσημο πριν το 1993.

Συντάξεις: Γιατί είναι τόσο τυχεροί όσοι έχουν έστω 1 ένσημο πριν το 1993

Ανακοινώθηκαν τα ευχάριστα νέα όσον αφορά τις συντάξεις. Δείτε παρακάτω κι αναλυτικά γιατί είναι τυχεροί όσοι έχουν έστω ένα ένσημο πριν το 1993.

Συγκεκριμένα αυξημένα ποσά στις συντάξεις τους έως 754 ευρώ θα δουν οι ασφαλισμένοι που πληρώνουν έξτρα εισφορές, είτε είναι σε ένα ταμείο είτε σε παράλληλη ασφάλιση, είτε ανήκουν στα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα.

Τέλος, κερδισμένοι είναι όλοι οι ασφαλισμένοι είτε ξεκίνησαν να ασφαλίζονται πριν είτε μετά το 1993, εφόσον κατέβαλαν επιπλέον εισφορές στα ταμεία τους.

Ανακοινώθηκαν ευχάριστα νέα για τις συντάξεις – Δείτε αναλυτικά

Αφορά όλους τους ασφαλισμένους που συνταξιοδοτούνται από τις 13/5/2016 και εντεύθεν.

Αυξημένα ποσά στις συντάξεις τους έως 754 ευρώ θα δουν οι ασφαλισμένοι που πληρώνουν έξτρα εισφορές, είτε είναι σε ένα ταμείο είτε σε παράλληλη ασφάλιση, είτε ανήκουν στα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα.

Κερδισμένοι είναι όλοι οι ασφαλισμένοι είτε ξεκίνησαν να ασφαλίζονται πριν είτε μετά το 1993, εφόσον κατέβαλαν επιπλέον εισφορές στα ταμεία τους. Σύμφωνα με δημοσίευμα του Ελεύθερου Τύπου, για κάθε 1% επιπλέον εισφοράς κερδίζουν προσαύξηση στο ποσοστό αναπλήρωσης με συντελεστή 0,075% για κάθε έτος.

Ειδικότερα, οι 4 κατηγορίες ασφαλισμένων που κερδίζουν το εν λόγω μπόνους, σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, είναι:

1. Ασφαλισμένοι σε Ταμεία ΔΕΚΟ-Τραπεζών, που καταβάλλουν σχεδόν για το σύνολο του εργασιακού τους βίου εισφορές σύνταξης υψηλότερες από το 20% που ισχύει για τους μισθωτούς.

2. Ασφαλισμένοι σε δύο ταμεία παράλληλα και με ενιαία εισφορά στον ΕΦΚΑ από 1/1/2027 και μετά.

3. Ασφαλισμένοι με εισφορές για βαρέα και ανθυγιεινά στον ιδιωτικό τομέα, με πρόσθετο ασφάλιστρο σύνταξης 3,6%.

4. Ασφαλισμένοι με εισφορές για βαρέα και ανθυγιεινά στους δήμους με πρόσθετο ασφάλιστρο σύνταξης 4,5%.

Πότε καταβάλλονται αυτό τον μήνα οι συντάξεις και τα επιδόματα ΟΠΕΚΑ.

Αμέσως μετά την επέτειο της 25ης Μαρτίου αναμένεται να καταβληθούν οι συντάξεις μηνός Απριλίου στους δικαιούχους. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η εξόφληση των συντάξεων θα γίνει την τελευταία εβδομάδα του τρέχοντος μήνα, με την διαδικασία πληρωμών επί της ουσίας να επανέρχεται στα «καθιερωμένα». Παράλληλα, στο τέλος Μαρτίου θα καταβληθούν και τα επιδόματα του ΟΠΕΚΑ, ανάμεσά τους και το επίδομα τέκνων Α21 –που συνιστά και την δημοφιλέστερη ενίσχυση του Οργανισμού- καθώς αυτή θα είναι και η πρώτη φετινή πληρωμή.

Όσον αφορά πάντως στις συντάξεις, αυτές πλέον καταβάλλονται στις συνήθεις ημερομηνίες, καθώς ως γνωστόν, οι ημερομηνίες εξόφλησης ακολουθούν πλέον τον κανόνα του διαχωρισμού μεταξύ Μισθωτών και Μη Μισθωτών και έχουν προσδιοριστεί για τους μη μισθωτούς την τέταρτη τελευταία εργάσιμη ημέρα του προηγούμενου μήνα, ενώ για τους μισθωτούς την προτελευταία εργάσιμη ημέρα του προηγούμενου μήνα.

Οι ημερομηνίες καταβολής των συντάξεων μηνός Απριλίου

Συγκεκριμένα, οι πληρωμές των κύριων και των επικουρικών συντάξεων του e-ΕΦΚΑ μηνός Απριλίου 2024 θα διενεργηθούν για τους μη μισθωτούς την Τρίτη 26 Μαρτίου 2024.

Έτσι για την συγκεκριμένη κατηγορία θα γίνουν οι εξής πληρωμές:

Ο ΟΑΕΕ θα καταβάλλει τις συντάξεις τη Τρίτη 26 Μαρτίου 2024

Ο ΟΓΑ θα καταβάλλει τις συντάξεις τη Τρίτη 26 Μαρτίου 2024

Το ΕΤΑΑ (μη Μισθωτών) θα καταβάλλει τις συντάξεις τη Τρίτη 26 Μαρτίου 2024

Οι συντάξεις ΕΦΚΑ για όσους είναι συνταξιούχοι (Μισθωτοί & Μη Μισθωτοί) από 1.1.2017 και έπειτα (ν.4387/2016) θα καταβληθούν τη Τρίτη 26 Μαρτίου 2024

Οι Επικουρικές Συντάξεις του ιδιωτικού τομέα (μη μισθωτών και μισθωτών) θα καταβληθούν τη Τρίτη 26 Μαρτίου 2024

Όσον αφορά στις συντάξεις μισθωτών, αυτές θα καταβληθούν ως εξής:

Το ΙΚΑ – ΕΤΑΜ θα καταβάλλουν τις συντάξεις την Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024

Το Δημόσιο θα καταβάλλει τις συντάξεις την Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024

Οι προσωρινές συντάξεις Ενόπλων Δυνάμεων, Σωμάτων Ασφαλείας και Πυροσβεστικού Σώματος θα καταβληθούν την Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024

Το ΝΑΤ και ΚΕΑΝ θα καταβάλλουν τις συντάξεις την Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024

Το ΕΤΑΠ – ΜΜΕ θα καταβάλλει τις συντάξεις την Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024

Το ΕΤΑΤ θα καταβάλλει τις συντάξεις την Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024

ΤΣΕΑΠΓΣΟ, ΤΣΠ-ΗΣΑΠ θα καταβάλλουν τις συντάξεις την Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024

Η ΔΕΗ θα καταβάλλει τις συντάξεις την Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024

Ο ΟΤΕ θα καταβάλλει τις συντάξεις την Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024

Οι Επικουρικές Συντάξεις του Δημοσίου θα καταβληθούν την Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024

Τα χρήματα θα είναι διαθέσιμα από την προηγούμενη ημέρα το απόγευμα, μέσω των ΑΤΜ των τραπεζών.

Καταβολή για πρώτη φορά φέτος και του επιδόματος τέκνων

Εντός του τρέχοντος μηνός πρόκειται να καταβληθεί η α΄ δόση για το 2024 του επιδόματος τέκνων Α21 και συγκεκριμένα την Παρασκευή 29 Μαρτίου: Τελευταία φορά που καταβλήθηκε η ενίσχυση ήταν στα τέλη Ιανουαρίου αυστηρά και μόνον όμως σε δικαιούχους που είτε αμέλησαν ή δεν βρήκαν χρόνο να υποβάλουν αίτηση για να τους χορηγηθεί το επίδομα του 2023. Η πλατφόρμα του ΟΠΕΚΑ αυτό το διάστημα είναι ενεργή και δέχεται αιτήσεις για τη φετινή ενίσχυση έως και τις 11 του μήνα.

Ειδικότερα, όσοι οικογενειάρχες είναι δικαιούχοι του επιδόματος τέκνων Α21 και θέλουν να πληρωθούν την α’ δόση της ενίσχυσης για το τρέχον έτος, θα πρέπει να υποβάλλουν την αίτηση χορήγησης του επιδόματος μέχρι και τις 11 Μαρτίου και ώρα 18:00.

Αμέσως μετά την πάροδο της εν λόγω προθεσμίας η πλατφόρμα θα «κλείσει» ώστε να γίνει η επεξεργασία των αιτήσεων και η εκκαθάριση που θα ανοίξει τον δρόμο στην πρώτη πληρωμή για το α’ δίμηνο του 2024, η οποία αναμένεται να γίνει στις 29 Μαρτίου 2024.

Οι δικαιούχοι του επιδόματος παιδιού μπορούν να υποβάλουν την αίτησή τους στην πλατφόρμα της ΗΔΙΚΑ https://www.idika.gr/ ή μέσω του διαδικτυακού τόπου https://opeka.gr/ με τη χρήση των προσωπικών κωδικών πρόσβασης στο Taxisnet.

Εξόφληση των επιδομάτων του ΟΠΕΚΑ

Την τελευταία εργάσιμη του Μαρτίου, δηλαδή την Παρασκευή 29 του μήνα, θα καταβληθούν από τον ΟΠΕΚΑ και τα παρακάτω επιδόματα και παροχές: Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα (πρώην ΚΕΑ), Επίδομα Στέγασης, Επίδομα γέννησης, Προνοιακά Αναπηρικά και Διατροφικά Επιδόματα, Στεγαστική Συνδρομή, Επίδομα Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ανασφαλίστων Υπερηλίκων, Σύνταξη Ανασφάλιστων Υπερηλίκων.

Και εδώ την προηγούμενη της πληρωμής εργάσιμη ημέρα, δηλαδή την Πέμπτη 28 Μαρτίου και κατά τις απογευματινές ώρες, τα χρήματα θα είναι διαθέσιμα στους δικαιούχους από τα ΑΤΜ των τραπεζών.