Τάκος με τραγανό ψάρι και σος γιαουρτιού

Αν ψάχνεις ένα ελαφρύ, γευστικό και εύκολο πιάτο με άρωμα Μεσογείου, αυτά τα τάκος με ψάρι είναι η ιδανική επιλογή. Τραγανό ψάρι, δροσερή σάλτσα γιαουρτιού και φρέσκα λαχανικά ενώνονται σε ένα απολαυστικό γεύμα που θα λατρέψεις!

Τάκος με τραγανό ψάρι και σος γιαουρτιού

Τα τάκος με ψάρι είναι ένα δημοφιλές πιάτο με καταγωγή από το Μεξικό, που έχει αγαπηθεί παγκοσμίως για τη φρεσκάδα και την ευκολία του. Στην ελληνική εκδοχή, συνδυάζουμε το τραγανό ψάρι με παραδοσιακές ελληνικές γεύσεις, δημιουργώντας ένα πιάτο που θα ενθουσιάσει τους λάτρεις της μεσογειακής κουζίνας.

Τάκος με τραγανό ψάρι και σος γιαουρτιού: Χρόνος παρασκευής: 30 λεπτά

Διατροφική αξία ανά μερίδα:

  • Θερμίδες: 350
  • Πρωτεΐνες: 25g
  • Λιπαρά: 15g
  • Υδατάνθρακες: 30g

Υλικά (για 4 μερίδες):

  • 8 φιλέτα μπακαλιάρου ή άλλου λευκού ψαριού
  • 8 μικρές τορτίγιες (κατά προτίμηση ολικής άλεσης)
  • 1 φλιτζάνι λάχανο ψιλοκομμένο
  • 1 ώριμο αβοκάντο, κομμένο σε φέτες
  • 1 μικρό κόκκινο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1 ντομάτα, ψιλοκομμένη
  • 1/4 φλιτζανιού φρέσκο κόλιανδρο ή μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • Χυμός από 1 λάιμ
  • 1/2 φλιτζάνι γιαούρτι στραγγιστό
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού κύμινο
  • Αλάτι και πιπέρι κατά προτίμηση

Οδηγίες παρασκευής:

  1. Προετοιμασία ψαριού: Αλατοπιπερώστε τα φιλέτα ψαριού και πασπαλίστε με το κύμινο. Ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε αντικολλητικό τηγάνι και μαγειρέψτε τα φιλέτα για 3-4 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσουν και να ψηθούν πλήρως.
  2. Σάλτσα γιαουρτιού: Σε ένα μπολ, αναμείξτε το γιαούρτι με το χυμό λάιμ, λίγο αλάτι και πιπέρι. Ανακατέψτε καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
  3. Συναρμολόγηση τάκος: Ζεστάνετε τις τορτίγιες σε ένα τηγάνι ή στο φούρνο μικροκυμάτων. Τοποθετήστε σε κάθε τορτίγια ένα φιλέτο ψαριού, προσθέστε λάχανο, αβοκάντο, ντομάτα, κρεμμύδι και κόλιανδρο. Περιχύστε με τη σάλτσα γιαουρτιού.
  4. Σερβίρισμα: Σερβίρετε τα τάκος αμέσως, συνοδεύοντας με επιπλέον φέτες λάιμ για έξτρα γεύση.

Απολαύστε αυτή την ελληνική εκδοχή των τάκος με ψάρι, που συνδυάζει την παράδοση με τη φρεσκάδα της μεσογειακής διατροφής.