Ταλιατέλες με καπνιστό σολομό & κρέμα λεμονιού
Οι ταλιατέλες με καπνιστό σολομό είναι ένα πιάτο που εντυπωσιάζει με την απλότητά του και τον πλούτο των γεύσεων. Συνδυάζει ιταλική φινέτσα και σκανδιναβική φρεσκάδα, σε μια συνταγή που στέκεται περήφανα τόσο στο καθημερινό τραπέζι όσο και σε πιο επίσημα δείπνα.
Οι ταλιατέλες με καπνιστό σολομό είναι μια εύκολη και gourmet συνταγή καθώς με λιγοστά αλλά εκλεκτά υλικά, μετατρέπουν ένα καθημερινό γεύμα σε γαστρονομική εμπειρία. Η κρεμώδης υφή της σάλτσας παντρεύεται ιδανικά με την καπνιστή νοστιμιά του σολομού, ενώ το λεμόνι προσθέτει την απαραίτητη οξύτητα και φρεσκάδα. Ένα πιάτο που αξίζει να δοκιμάσεις – εύκολο, γρήγορο και πεντανόστιμο.
Ταλιατέλες με καπνιστό σολομό – Χρόνος προετοιμασίας
- Προετοιμασία: 10 λεπτά
- Μαγείρεμα: 15 λεπτά
- Συνολικός χρόνος: 25 λεπτά
Υλικά (για 2 άτομα)
- 250 γρ. ταλιατέλες φρέσκες ή ξερές
- 150 γρ. καπνιστός σολομός, κομμένος σε λωρίδες
- 1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
- 150 ml κρέμα γάλακτος
- Χυμός από ½ λεμόνι
- Ξύσμα από 1 λεμόνι
- 1 κουταλιά βούτυρο
- Φρέσκος άνηθος (προαιρετικά)
- Αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- Ελαιόλαδο για το σοτάρισμα
Εκτέλεση
- Βράζουμε τα ζυμαρικά σε μπόλικο αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Στραγγίζουμε, κρατώντας 1/2 φλιτζάνι από το νερό τους.
- Σε μεγάλο τηγάνι, σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο με λίγο ελαιόλαδο και το βούτυρο, μέχρι να μαλακώσουν χωρίς να πάρουν χρώμα.
- Προσθέτουμε τον καπνιστό σολομό και σοτάρουμε για 1-2 λεπτά.
- Σβήνουμε με τον χυμό λεμονιού και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και ανακατεύουμε απαλά.
- Ρίχνουμε τις ταλιατέλες στο τηγάνι, προσθέτουμε το ξύσμα λεμονιού και λίγο από το νερό των ζυμαρικών αν χρειάζεται. Ανακατεύουμε να δέσει η σάλτσα.
- Διορθώνουμε τη γεύση με αλάτι, πιπέρι, και πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο άνηθο.
Tips
- Ο σολομός δεν χρειάζεται πολύ μαγείρεμα κατά συνέπεια προσθέστε τον στο τέλος για να μην σκληρύνει.
- Το ξύσμα λεμονιού προσφέρει φρεσκάδα.
- Προαιρετικά, μπορείτε να προσθέσετε λίγη βότκα στη σάλτσα πριν την κρέμα για πιο έντονο γευστικό βάθος.
Ακολούθησε το Onlinepress.gr στο Google News για όλες τς τελευταίες χρηστικές ειδήσεις