Ταράζει τα νερά ο Γιαννακόπουλος – Νέο deal εκατομμυρίων ευρώ

Άλλη μια επιχειρηματική κίνηση με επίκεντρο τον Παναθηναϊκό ετοιμάζεται να κάνει ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος.

Ταράζει τα νερά ο Γιαννακόπουλος - Νέο deal εκατομμυρίων ευρώ

Αρκετά δραστήριος είναι το τελευταίο διάστημα ο ιδιοκτήτης της Βιανέξ, Δημήτρης Γιαννακόπουλος…

Όπως αναφέρουν δημοσιεύματα ετοιμάζει να κλείσει άλλο ένα μεγάλο deal που θα βάλει αρκετά χρήματα στα ταμεία.

Προφανώς πρόκειται για κάτι σχετικό με τον μπασκετικό Παναθηναϊκό του οποίου είναι και μεγαλομέτοχος.

Τι έχει κλείσει για τις επόμενες σεζόν

Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος είναι αποφασισμένος να ολοκληρώσει μία τεράστια συμφωνία για την ονοματοδοσία του ΟΑΚΑ.

Σύμφωνα με την εκπομπή «Magic Euroleague» του SDNA, ο μεγαλομέτοχος της ΚΑΕ Παναθηναϊκός έχει προχωρήσει ένα βήμα αυτή την επιδίωξη του, καθώς βρίσκεται σε συζητήσεις με τεράστιες εταιρίες όσον αφορά την ονοματοδοσία του ΟΑΚΑ.

Με αυτό τον τρόπο ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος επιδιώκει να κλείσει μια συμφωνία που δεν έχει προηγούμενο στην Ελλάδα και θα εξασφαλίσει το «τριφύλλι» για τα επόμενα χρόνια.

Το προηγούμενο deal που έκλεισε – Έπεσαν οι υπογραφές

Και επίσημα σε εταιρεία συμφερόντων Δημήτρη Γιαννακόπουλου, προέδρου της φαρμακοβιομηχανίας ΒΙΑΝΕΞ, πέρασε το μεσημέρι της Τετάρτης (29/11) η οργανωμένη ακτή της Βάρκιζας.

Οι υπογραφές μεταξύ του Δημάρχου Γρηγόρη Κωνσταντέλλου και του Δημήτρη Γιαννακόπουλου, «έπεσαν» στο Δημαρχείο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης.

Με τίμημα 1,31 εκατ. ευρώ ετησίως κι επιπλέον 6% επί του τζίρου η Ακτή Βάρκιζας (οργανωμένη ακτή και ελεύθερη παραλία) μισθώθηκε από τον δήμο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης στην εταιρεία «Black Wave Varkiza» που συνδέεται με τον όμιλο Γιαννακόπουλου της ΒΙΑΝΕΞ. Η μίσθωση θα είναι μακροχρόνια και συγκεκριμένα για 25 χρόνια.

«Θα επιδιώξουμε η Ακτή να γίνει πόλος έλξης και πέραν των καλοκαιρινών μηνών, σκοπεύουμε να προσδώσουμε τη χαμένη αίγλη με προφανή τον στόχο, καλώς εχόντων των πραγμάτων, να λειτουργήσει με νέο πρόσωπο, ανανεωμένη για την επόμενη χρονιά, τη θερινή σεζόν του 2024», ανέφερε μετά τις υπογραφές ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος.

Στόχος ως προς τη συγκεκριμένη επένδυση είναι η δημιουργία ενός μικτού project με επένδυση άνω των 15 εκατ. ευρώ για το έργο το οποίο θα ξεκινήσει με τις αδειοδοτήσεις από τις αρχές του νέου έτους, δεδομένου ότι έπρεπε να ξεπεραστούν ζητήματα σε σχέση με χωροταξικά θέματα.

Ο επενδυτής δικαιούται να επιβάλει είσπραξη αντιτίμου για την είσοδο του κοινού μόνο στην οργανωμένη ακτή, αλλά θα επιτρέπει στους δημότες την πρόσβαση χωρίς καταβολή αντιτίμου. Οι χρήσεις που προτείνονται είναι εστιατόρια, αναψυκτήρια, καταστήματα με είδη σχετικά με την ακτή, γήπεδα και χώροι ευεξίας, ενώ προτείνεται να σχεδιαστούν γήπεδα τένις, μπάσκετ, χώροι αθλοπαιδειών, παιδική χαρά, ένα υπαίθριο σινεμά 300 θέσεων και ένα αμφιθέατρο 100 θέσεων.

Στόχος είναι να λειτουργήσει πέρα από τους θερινούς μήνες σαν ένας δημόσιος χώρος συνάντησης, σαν ένα πάρκο και μια πλατεία υψηλών προδιαγραφών και μεγάλου ενδιαφέροντος.