Τάρτα σοκολάτα με κρέμα φιστικιού
H τάρτα που «παντρεύει» τη βαθιά γεύση της σοκολάτας με το αρωματικό φιστίκι, δημιουργώντας ένα γλυκό που ισορροπεί τέλεια ανάμεσα στην πολυτέλεια και την απλότητα θα γίνει η αγαπημένη σου.
Η τάρτα σοκολάτα με φιστίκι είναι η ιδανική επιλογή για όσους αγαπούν τους έντονους συνδυασμούς. Το φιστίκι Αιγίνης προσφέρει μια τραγανή χροιά ενώ η μαύρη σοκολάτα ολοκληρώνει το γλυκό με βάθος και ένταση. Είτε για το καθημερινό τραπέζι είτε για ιδιαίτερες στιγμές, αυτή η τάρτα θα γίνει η νέα σου αγαπημένη συνταγή που θα κάνεις ξανά και ξανά στην κουζίνα σου.
Τάρτα σοκολάτα – Χρόνος προετοιμασίας
- Προετοιμασία: 30 λεπτά
- Ψήσιμο: 20 λεπτά
- Αναμονή/Ψύξη: 1 ώρα
- Σύνολο: 1 ώρα και 50 λεπτά
Υλικά:
Για τη βάση:
200 γρ. μπισκότα digestive
100 γρ. βούτυρο λιωμένο
Για την κρέμα φιστικιού:
- 250 γρ. τυρί κρέμα
- 150 γρ. βούτυρο φιστικιού (ιδανικά απαλό)
- 80 γρ. ζάχαρη άχνη
- 100 ml κρέμα γάλακτος
Για την επικάλυψη σοκολάτας:
- 200 γρ. μαύρη σοκολάτα (κουβερτούρα)
- 100 ml κρέμα γάλακτος
- 50 γρ. φιστίκια Αιγίνης, ψιλοκομμένα για διακόσμηση
Εκτέλεση:
Ετοιμάζουμε τη βάση:
Θρυμματίζουμε τα μπισκότα σε multi και τα αναμειγνύουμε με το λιωμένο βούτυρο. Στρώνουμε το μείγμα σε ταρτιέρα διαμέτρου 22-24 εκ., πιέζοντας καλά. Βάζουμε στο ψυγείο για 20 λεπτά.
Φτιάχνουμε την κρέμα φιστικιού:
Χτυπάμε το τυρί κρέμα με το βούτυρο φιστικιού μέχρι να γίνει λείο μείγμα. Προσθέτουμε την άχνη και συνεχίζουμε το χτύπημα. Σε ξεχωριστό μπολ, χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε απαλή σαντιγί και την ενσωματώνουμε απαλά στο μείγμα. Απλώνουμε πάνω στη βάση και αφήνουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά.
Ετοιμάζουμε την επικάλυψη σοκολάτας:
Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος χωρίς να βράσει και την αδειάζουμε πάνω στη σοκολάτα σε κομμάτια. Ανακατεύουμε μέχρι να γίνει λεία γκανάς. Την απλώνουμε πάνω από την κρέμα φιστικιού.
Διακόσμηση & σερβίρισμα:
Πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένα φιστίκια και βάζουμε την τάρτα στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα πριν σερβίρουμε.
Ακολούθησε το Onlinepress.gr στο Google News για όλες τς τελευταίες χρηστικές ειδήσεις