Τέλος αυτά τα ζελεδάκια από περίπτερα και μίνι μάρκετ – Η απόφαση

Τα ζελεδάκια με κάνναβη στα περίπτερα και τα μίνι μάρκετ πλέον απαγορεύονται, καθώς η Κοινή Απόφαση των Υπουργών Υγείας και Δικαιοσύνης ελήφθη με ομόφωνη απόφαση της Επιτροπής Ναρκωτικών.

Τέλος αυτά τα ζελεδάκια από περίπτερα και μίνι μάρκετ – Η απόφαση

Η Κοινή Απόφαση του υπουργού Υγείας Άδωνη Γεωργιάδη και του υπουργού Δικαιοσύνης Γιώργου Φλωρίδη για την υπαγωγή της εξαϋδροκανναβινόλης (HHC) και των σχετικών παραγώγων στον Πίνακα Β’ των ναρκωτικών δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

Τη γενική απαγόρευση της κυκλοφορίας ανακοίνωσε το πρωί της Πέμπτης ο υπουργός Υγείας, ξεκαθαρίζοντας ότι τα προϊόντα που εμπεριέχουν αυτές τις ουσίες «δεν θα πωλούνται πλέον, καθώς είναι επικίνδυνα». «Με μια από τις πρώτες αποφάσεις μου ως υπουργός Υγείας εντάχθηκε η ουσία που περιέχουν στις ναρκωτικές ουσίες και έτσι απαγορεύθηκε η πώληση τους από τα περίπτερα», είπε ο Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας στον ΑΝΤ1.

Αυτό σημαίνει ότι προϊόντα με τη συγκεκριμένη ουσία, όπως είναι τα δημοφιλή ζελεδάκια κάνναβης, που κυκλοφορούν σε περίπτερα και μίνι μάρκετ, σταματούν να πωλούνται στο εμπόριο και αποσύρονται από σημεία με ελεύθερη πρόσβαση.

Τα συγκεκριμένα ζελεδάκια, τα οποία μάλιστα κυκλοφορούν και σε διάφορες γεύσεις, έχουν μεγάλη επιτυχία κυρίως στους εφήβους.

Η Κοινή Απόφαση των Υπουργών Υγείας και Δικαιοσύνης ελήφθη κατόπιν ομόφωνης απόφασης της Επιτροπής Ναρκωτικών και εναρμονίζεται με την ευρωπαϊκή και διεθνή πρακτική, σύμφωνα με την οποία η ουσία αυτή συγκαταλέγεται στους Πίνακες Ναρκωτικών και τελεί υπό κρατικό έλεγχο.

«Περιέχουν ναρκωτική ουσία» ξεκαθάρισε ο Άδωνις Γεωργιάδης

Τέλος στα ζελεδάκια κάνναβης, τα οποία πωλούνται στα περίπτερα, βάζει ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος μιλώντας στο Action 24 ξεκαθάρισε πως «αυτά τα ζελεδάκια δεν είναι να τα παίρνουν τα παιδιά και να τα τρώνε σαν τσίχλες».

Τα ζελεδάκια που περιέχουν την ουσία εξαϋδροκανναβινόλη αλλάζουν πλέον κατηγορία και εντάσσονται στις ναρκωτικές ουσίες, κάτι που σημαίνει ότι θα αποσυρθούν άμεσα, μετά τη σχετική απόφαση, που θα δημοσιευτεί στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης. Τα συγκεκριμένα ζελεδάκια, τα οποία μάλιστα κυκλοφορούν και σε διάφορες γεύσεις, έχουν μεγάλη επιτυχία κυρίως στους εφήβους.

«Μια από τις πρώτες μου αποφάσεις που υπέγραψα ήταν να ξεκαθαρίσουμε ότι αυτά τα ζελεδάκια κάνναβης, που πουλιούνται στα περίπτερα, είναι επικίνδυνα και εμπεριέχουν ναρκωτική ουσία. Τα εντάξαμε στις ναρκωτικές ουσίες και πρέπει να αποσυρθούν άμεσα από όλα τα σημεία πωλήσεως. Είναι παράνομα. Αυτά τα ζελεδάκια δεν είναι να τα παίρνουν τα παιδιά και να τα τρώνε σαν τσίχλες».