Τέλος το επίδομα Πάσχα – Έκτακτη απόφαση της κυβέρνησης

Δεν θα μοιραστεί τελικά το επίδομα Πάσχα όπως ανακοίνωσε ο ίδιος ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Τέλος το επίδομα Πάσχα - Έκτακτη απόφαση της κυβέρνησης

Δεν έχει επίδομα Πάσχα φέτος όπως προκύπτει από την κυβέρνηση…

Οι δηλώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη ήρθαν να επιβεβαιώσουν τη συγκεκριμένη κατάσταση.

Τι ανέφερε που επηρεάζει τις οικονομικά ευάλωτες ομάδες;

Οι δηλώσεις του πρωθυπουργού για το επίδομα Πάσχα

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου για το εάν θα δοθεί ένα έκτακτο επίδομα Πάσχα, είπε: «Αυτή τη στιγμή δεν είμαι σε θέση να πω απολύτως τίποτα για πρόσθετη δημοσιονομική στήριξη διότι όπως καταλαβαίνετε είμαστε στην αρχή ακόμα της χρονιάς και θα πρέπει να υλοποιήσουμε τον προϋπολογισμό χωρίς καμία απολύτως παρέκκλιση».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνέχεια μίλησε για το τραπέζι της Σαρακοστής. «Πιστεύω ότι – ο υπουργός γνωρίζει πολύ καλά (σ.σ. Κώστας Σκρέκας) – όσον αφορά στο πασχαλινό τραπέζι αλλά και στο τραπέζι της Σαρακοστής θα γίνουν τα δέοντα έτσι ώστε να πετύχουμε όσο το δυνατόν καλύτερες τιμές σε συνεργασία με τους προμηθευτές, με τις μεγάλες αλυσίδες σούπερ μάρκετ ώστε το τραπέζι της Σαρακοστής και το τραπέζι του Πάσχα να είναι ένα τραπέζι χαράς και γιορτής και όχι ένα τραπέζι μεγάλης οικονομικής επιβάρυνσης ειδικά για τα ασθενέστερα νοικοκυριά» τόνισε.

Υπενθυμίζεται πως το προηγούμενο διάστημα είχαν κυκλοφορήσει έντονα τα σενάρια για τη χορήγηση ενός έκτακτου δώρου Πάσχα σε ευάλωτες ομάδες πολιτών όπως σε χαμηλοσυνταξιούχους (αυτούς που λαμβάνουν σύνταξη μέχρι 700 ευρώ) σε πολίτες που λαμβάνουν το οικογενειακό επίδομα, σε δικαιούχους που λαμβάνουν το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα και σε πολίτες που λαμβάνουν επίδομα αναπηρίας από τον ΟΠΕΚΑ.