Τέλος το νέο «χαράτσι» στο ρεύμα – Καλά νέα για τα νοικοκυριά

Υπήρχαν σκέψεις για νέο... χαράτσι στο ρεύμα, όμως τελικά κάτι τέτοιο φαίνεται πως δεν θα γίνει.

Τέλος το νέο «χαράτσι» στο ρεύμα - Καλά νέα για τα νοικοκυριά

Επιβάρυνση για τα νοικοκυριά ήταν στο πρόγραμμα της κυβέρνησης μέσω ρεύματος.

Πρόκειται για νέα αύξηση που ήταν στο τραπέζι στους λογαριασμούς ρεύματος λόγω της ΕΡΤ.

Κάτι τέτοιο φαίνεται πως τελικά δεν θα γίνει και δεν θα οδηγήσει σε περεταίρω έξοδα τα νοικοκυριά.

Τι αναφέρει το δημοσίευμα σχετικά το… παραλίγο χαράτσι

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ιστοσελίδα typologies.gr το σχέδιο για την αύξηση του ανταποδοτικού τέλους υπέρ ΕΡΤ σε όλους τους λογαριασμούς ρεύματος φαίνεται να μην εφαρμόζεται. Συγκεκριμένα είχαν υπάρξει σκέψεις αυτό να αυξηθεί και να φθάσει στα 3.50 ευρώ από 3 ευρώ που είναι σήμερα.

Η κυβέρνηση έκρινε πως θα αυξανόταν το κόστος για τα νοικοκυριά. Η ΝΔ ως αντιπολίτευση είχε πει όχι στο σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ περί αύξησης του ανταποδοτικού τέλους και έτσι η ΕΡΤ το 2015 επανήλθε με μεγαλύτερο αριθμό καναλιών και υπηρεσιών και με έσοδο, κατηγορίας ΝΕΡΙΤ, στα 3 ευρώ.

Υπενθυμίζουμε, ότι ο επικεφαλής του ραδιοτηλεοπτικού οργανισμού, Κωνσταντίνος Ζούλας, λίγο αργότερα σε δηλώσεις του είχε αναφέρει: Η ΕΡΤ είναι η φθηνότερη δημόσια ραδιοτηλεόραση σε όλη την Ευρώπη και σε έρευνα για λογαριασμό της εταιρείας δεν σταθμίστηκε παράπονο για το σημερινό ανταποδοτικό τέλος. Η ΕΡΤ δεν χρειάζεται το επιπλέον μισό ευρώ για να λειτουργεί εύρυθμα. Αποφασίσαμε να μην κάνουμε αυτό το αίτημα προς την κυβέρνηση, σε αυτή τη φάση.

Επίσης κατέστησε σαφές για ακόμη μια φορά ότι η ΕΡΤ θα εξακολουθεί να έχει διαφημίσεις στα γραμμικά κανάλια της και κατά συνέπεια δεν θα αποσυρθεί από την διεκδίκηση μεριδίου από την διαφημιστική πίτα.