Θέλεις έξτρα εισόδημα; Βλέπε διαφημίσεις – Ποια websites πληρώνουν

Υπάρχουν αρκετές ιστοσελίδες οι οποίες σου δίνουν την δυνατότητα να εγγραφείς στα δίκτυά τους και παρακολουθώντας διαφημιστικά βίντεο, να πληρώνεσαι.

Θέλεις έξτρα εισόδημα; Βλέπε διαφημίσεις - Ποια websites πληρώνουν

Οι περισσότερες εταιρείες που αμείβουν για να παρακολουθείς διαφημιστικά βίντεο παρέχουν επιπλέον και τις δικές τους mobile εφαρμογές για μεγαλύτερη ευκολία.

Τα ιντερνετικά μέσα ενημέρωσης είναι ο μεγάλος κερδισμένος στη μάχη για την κατανομή της διαφημιστικής δαπάνης  που συντηρεί τον κλάδο των media.

Πολλές μεγάλες επιχειρήσεις έχουν περιορίσει στο ελάχιστο τις διαφημιστικές εμφανίσεις τους σε εφημερίδας, εκτιμώντας ότι η δαπάνη διαφημιστικών καταχωρήσεων εκεί είναι δυσανάλογη προς το εμπορικό αποτέλεσμα και την εν γένει απήχηση.

Σύμφωνα με τα στοιχεία έρευνας που διενήργησε η Grant Thornton, την τελευταία εξαετία η ψηφιακή διαφήμιση στην Ελλάδα αυξήθηκε με μέσο ετήσιο ρυθμό της τάξεως του 15%. Πέρυσι ανήλθε σε 736 εκατ. ευρώ και φέτος εκτιμάται ότι θα υπερβεί τα 780 εκατ. ευρώ.

Σημαντικό κομμάτι αυτής της πίτας καταλήγει στην Google, η οποία επωφελείται πολλαπλά από το ισχύον καθεστώς λειτουργίας της: Προεισπράττει το αντίτιμο των διαφημίσεων και πληρώνεται στο εξωτερικό (Ιρλανδία), χωρίς να πληρώνει φόρους και τέλη στην Ελλάδα. Δεν καταβάλει επίσης αμοιβές στους δημιουργούς περιεχομένου (δημοσιογράφους κλπ), ούτε στις ιστοσελίδες που χρησιμοποιεί το περιεχόμενο τους για να προβάλει διαφημίσεις, όπως αναφέρει η ιστοσελίδα sofokleousin.gr.

Ορισμένες από τις καλύτερες ιστοσελίδες που πληρώνουν για να παρακολουθείς διαφημίσεις:

Στις περισσότερες περιπτώσεις, η μηνιαία αμοιβή δεν ξεπερνά τα 20-30 δολάρια. Προκειμένου λοιπόν να αυξηθεί το εν λόγω ποσό, θα πρέπει να προσκαλείς χρήστες για να εγγραφούν στο ίδιο δίκτυο.

Μπορείς να κερδίσεις χρήματα παρακολουθώντας βίντεο στο youtube;

Δεν είναι δυνατό να κερδίσεις χρήματα παρακολουθώντας βίντεο ή ταινίες και όποιος σας το πει είναι αναληθές. Οι μόνοι που κερδίζουν στην περίπτωση αυτή είναι μόνο οι δημιουργοί των βίντεο.

Επομένως για να  κερδίσεις χρήματα από τη διαφήμιση, θα είσαι είτε παραγωγός περιεχομένου, παραγωγός βίντεο, παραγωγός περιεχομένου βίντεο για το youtube, είτε θα δημιουργήσεις έναν ιστότοπο ή θα αναπτύξεις μια εφαρμογή για κινητά και το περιεχόμενό της θα απευθύνεται σε ένα συγκεκριμένο target group. Εάν παρέχεις τα προαναφερθέντα θα αρχίσεις  αμέσως να κερδίζεις χρήματα από τη διαφήμιση προσθέτοντας διαφημίσεις στο περιεχόμενό σου.