Τηγανιτό ρύζι με αυγό – Η εύκολη συνταγή, από την Ασία, που θα σας καταπλήξει

Το τηγανητό ρύζι με αυγό είναι ένα από τα πιο γρήγορα, νόστιμα και χορταστικά πιάτα που μπορείς να φτιάξεις με ελάχιστα υλικά. Έχει τη δική του γοητεία, είτε σερβίρεται μόνο του είτε ως συνοδευτικό.

Τηγανιτό ρύζι με αυγό - Η εύκολη συνταγή, από την Ασία, που θα σας καταπλήξει

Το τηγανητό ρύζι με αυγό είναι ένα comfort food που αγαπούν πολλοί, όχι μόνο στην Ασία αλλά και παγκοσμίως. Χρησιμοποιεί βασικά υλικά, αλλά με τον σωστό τρόπο μαγειρέματος, το αποτέλεσμα είναι απολαυστικό και γεμάτο γεύση. Το μυστικό; Το ρύζι να είναι κρύο από την προηγούμενη μέρα, και το τηγάνισμα να γίνει σε δυνατή φωτιά.

Τηγανιτό ρύζι με αυγό- Χρόνος παρασκευής

Προετοιμασία: 10 λεπτά
Μαγείρεμα: 10 λεπτά
Συνολικά: 20 λεπτά

Υλικά (για 2 άτομα)

Εκτέλεση

  1. Ζέστανε το τηγάνι: Σε αντικολλητικό τηγάνι ή wok, βάλε το λάδι να κάψει σε δυνατή φωτιά.

  2. Σόταρε το κρεμμύδι & σκόρδο: Πρόσθεσε το κρεμμύδι και το σκόρδο και σόταρέ τα για 1-2 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.

  3. Ρίξε τα αυγά: Χτύπα τα αυγά σε ένα μπολ και ρίξ’ τα στο τηγάνι. Άφησέ τα λίγο να «πιάσουν» και μετά ανακάτεψέ τα σαν scrambled eggs.

  4. Πρόσθεσε το ρύζι: Ρίξε το κρύο ρύζι και ανακάτεψε καλά για να σπάσουν οι σβόλοι και να ενωθεί με τα αυγά.

  5. Τελείωσε με σόγια και μυρωδικά: Ρίξε τη σόγια σος, λίγο αλάτι και πιπέρι και συνέχισε το ανακάτεμα για 2-3 λεπτά μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα.

  6. Σέρβιρε ζεστό με φρέσκο κρεμμυδάκι αν θες.

Tips

  • Το ρύζι πρέπει να είναι στεγνό και κρύο για καλύτερο αποτέλεσμα.

  • Μπορείς να προσθέσεις λίγο τριμμένο τζίντζερ για περισσότερη ένταση.

  • Αν χρησιμοποιήσεις wok, προτίμησε δυνατή φωτιά για το αυθεντικό άρωμα «wok hei».

Παραλλαγές

  • Με λαχανικά: Πρόσθεσε καρότο, αρακά ή πιπεριές.

  • Με γαρίδες ή κοτόπουλο: Για πιο πλήρες γεύμα.

  • Με καυτερή σάλτσα: Μια κουταλιά chili oil απογειώνει τη γεύση.