Την «πάτησαν» οι ιδιοκτήτες ακινήτων – Έκπληξη από την κυβέρνηση

Νέες αλλαγές έρχονται για τους ιδιοκτήτες ακινήτων προκειμένου να αντιμετωπιστεί η φοροδιαφυγή.

Την «πάτησαν» οι ιδιοκτήτες ακινήτων - Έκπληξη από την κυβέρνηση

Σκούρα αναμένεται να τα βρουν όσοι ιδιοκτήτες ακινήτων φοροδιαφεύγουν…

Η κυβέρνηση φέρνει νέα μέτρα προκειμένου να περιορίσει ακόμα περισσότερο τη φοροδιαφυγή.

Ποια τα μέτρα για τους ιδιοκτήτες ακινήτων

Όπως αναφέρει ο Alpha, έρχεται τετραπλό μπλόκο σε εκείνους τους ιδιοκτήτες ακινήτων, οι οποίοι ενώ έχουν έσοδα δηλώνουν ελάχιστα. Συγκεκριμένα στα σκαριά βρίσκεται το Μητρώο Ιδιοκτησίας και Διαχείρισης Ακινήτων, που ετοιμάζεται και θα τεθεί σε λειτουργία τους επόμενους μήνες το οποίο θα μπορεί και θα ελέγχει όχι μονάχα τι ανήκει σε κάποιον, αλλά και από ποιο ακίνητο βγάζεις χρήματα όταν το ενοικιάζεις.

Επίσης τα Ε9 θα διασταυρωθούν με τα στοιχεία του Κτηματολογίου, κάτι που σημαίνει πρακτικά πως θα αποκαλυφθούν όλοι εκείνοι, οι οποίοι έχουν ακίνητα στο όνομά του και δεν τα εμφανίζουν στην εφορία.

Τι έρχεται επιπλέον

Όλα αυτά θα σημαίνουν πρακτικά:

-Πρόστιμα

-Επιπλέον δηλώσεις ΕΝΦΙΑ

-Διόρθωση παλαιότερων δηλώσεων

-Πληρωμές αναδρομικών με επιπλέον επιβαρύνσεις

Το νέο Μητρώο Ιδιοκτησίας και Διαχείρισης Ακινήτων της ΑΑΔΕ θα περιλαμβάνει πολλές πληροφορίες για τα ακίνητα όπως εάν είναι μισθωμένα ή δωρεάν παραχωρημένα, τα ποσά των μηνιαίων και ετήσιων μισθωμάτων, τα στοιχεία των ενοικιαστών κλπ.

Το νέο ηλεκτρονικό μητρώο θα έχουν υποχρέωση να το ενημερώνουν τόσο οι ιδιοκτήτες όσο και οι ενοικιαστές ακινήτων. Το αρχείο θα ενημερώνεται αυτόματα κάθε φορά που θα υποβάλλεται από ιδιοκτήτη ακινήτου και θα γίνεται αποδεκτή από τον ενοικιαστή του ίδιου ακινήτου δήλωση πληροφοριακών στοιχείων μίσθωσης. Επίσης, θα ενημερώνεται αυτόματα κάθε φορά που ένας ιδιοκτήτης θα δηλώνει τη λύση της μίσθωσης ενός ακινήτου του.