Την «πάτησαν» στα σούπερ μάρκετ – Πως ξεγέλασαν σήμερα τους καταναλωτές

Δεν ξεκίνησε με τις καλύτερες εντυπώσεις η πρώτη μέρα των... εκπτώσεων στα σούπερ μάρκετ. Τι έκαναν και την... πάτησε ο κόσμος.

Την «πάτησαν» στα σούπερ μάρκετ - Πως ξεγέλασαν σήμερα τους καταναλωτές

Πρώτη μέρα σήμερα για τις εκπτώσεις στα σούπερ μάρκετ της χώρας μετά τις αποφάσεις της κυβέρνησης.

Τελικά αποδείχθηκε πως ήταν ένα τέχνασμα που παραπλανεί το καταναλωτικό κοινό σύμφωνα με καταγγελίες του ΙΝΚΑ.

Ειδικότερα, ο πρόεδρος του ΙΝΚΑ κ. Γιώργος Λεχουρίτης τόνισε πως οι τιμές είναι ίδιες με αυτές τον Ιανουάριο του 2024.

Παραδείγματα με τιμές από τα σούπερ μάρκετ

Για παράδειγμα όπως λέει ο πρόεδρος η μεζούρα απορρυπαντικού πριν δυο μήνες κοστίζει 0,19 ευρώ, σήμερα στοιχεία το ίδιο.

Όσον αφορά τις προσφορές 1+1 ο ίδιος αναφέρει πως το προϊόν δεν χαρίζεται αφού όπως έχει αποδειχθεί το μεμονωμένο προϊόν είναι φθηνότερα.

«Χθες ανέφεραν ότι μειώθηκαν οι τιμές σε 1500 προϊόντα, σήμερα λένε σε 3000. Τα μέτρα είναι ένα επικοινωνιακό τέχνασμα της κυβέρνησης ότι δήθεν θα πέσουν οι τιμές. Προκαλώ τον οποιοδήποτε από την κυβέρνηση να μου πει που έπεσαν οι τιμές. Υπάρχουν φυλλάδια που κυκλοφορούν στα σούπερ μάρκετ που έχουν συγκεκριμένες τιμές. Ότι τιμή είχε στις αρχές του Ιανουαρίου το 2024 τις ίδιες τιμές έχουμε και τώρα. Η μεζούρα στο απορρυπαντικό είχε 0,19 ευρώ, το ίδιο έχει και σήμερα. Επίσης λένε πως έχουν γίνει 20.000 έλεγχοι, με 40 άτομα. Βλέπω τις τιμές στο ράφι, δεν έχουν πέσει ούτε στο βρεφικό γάλα, ούτε στα φρούτα, στα γιαούρτια, στα τυριά. Τώρα αν εννοεί η κυβέρνηση τις προσφορές ότι είναι πτώση των τιμών δεν ισχύει. Όσον αφορά το 1+1 το ένα πληρώνεις και αγοράζει άλλο ένα. Για παράδειγμα 1+1 αποσμητικό μασχάλης έχει 4,30 ευρώ, ενώ κανονικά θα έπρεπε να το έχει 3,34 ευρώ.

Άρα δεν στο δωρίζει, σε κοροϊδεύει γιατί έχει αποδειχθεί ότι το μεμονωμένο προϊόν είναι φθηνότερο από το 1+1. Δηλαδή αν αγοράσεις ένα αλεύρι θα το πάρεις το μισό κιλό 0,93 λεπτά. Και σου λέει το 2+1 θα έπρεπε να είναι 1,86 ευρώ, ενώ τώρα έχει 2,44 ευρώ. Είναι απάτη και παραπλάνηση. Δεν πρόκειται η κυβέρνηση να αλλάξει τίποτα. Ακόμα ένα ευτράπελο που είδα είναι σπανακοριζο το οποίο παρασκευάζεται και συσκευάζεται στην Ελλάδα. Το περιεχόμενο είναι σπανάκι από την Τουρκία, ρύζι από την Πολωνία, κρεμμύδι από τη Βουλγαρία και άνηθο από το Βέλγιο. Είναι ένα πολυεθνικό προϊόν που συσκευάζεται στην Ελλάδα. Κάθε μήνα θα μας εξαγγέλουν νέα μέτρα. Το βρεφικό γάλα ενώ μας έλεγαν ότι θα αλλάξει από 1 Μαρτίου δεν έχει αλλάξει».

Τι είπαν οι καταναλωτές για τις τιμές

Τα ίδια λένε και οι καταναλωτές οι οποίοι από την πλευρά τους υποστηρίζουν ότι δεν βλέπουν καμία διαφορά στο πορτοφόλι τους, αντιθέτως κάθε μήνα ο προϋπολογισμός για τα ψώνια του σούπερ μάρκετ ανεβαίνει.

«Δεν είδα καμία διαφορά σήμερα που ήρθα για ψώνια. Όλες οι τιμές είναι στα ύψη. Σε ορισμένα προϊόντα έχουν πέσει οι τιμές 1 με 2 ευρώ, ωστόσο δεν υπάρχει καμία πραγματική και ουσιαστική διαφορά από τις αρχές του 2024. Είναι σαν την εκπτώσεις που πριν ξεκινήσουν τα καταστήματα ανεβάζουν τις τιμές των προϊόντων. Μας κοροϊδεύουν και εμείς τους ανεχόμαστε», σημειώνει ο κ. Αλέξανδρος.

Η κ. Κατερίνα μητέρα δυο παιδιών υποστηρίζει ότι οι τιμές στο βρεφικό γάλα παραμένουν πολύ υψηλές.

«Μόνο μέτρα κατά της ακρίβειας δεν είναι αυτά που ανακοίνωσε η κυβέρνηση. Το τελευταίο εξάμηνο η τιμή στο βρεφικό γάλα έχει ξεπεράσει κάθε λογική. Το ότι σε κάποιες ετικέτες έχει μειωθεί 2 ευρώ σε σχέση με τον Φλεβάρη εμένα δεν μου λέει κάτι. Το μωρό μας είναι 5 μηνών. Και μόνο για το γάλα θέλουμε πάνω από 130 ευρώ το μήνα. Εγώ δεν μπορώ να δουλέψω ακόμα δουλεύει μόνο ο σύζυγος μου ο οποίος κάνει δύο δουλειές αλλά και πάλι δεν φτάνουν. Μας κλέβουν κανονικά και η κυβέρνηση δεν λαμβάνει ουσιαστικά μέτρα, κάθε φορά ανακοινώνει και από κάτι ανούσιο», καταλήγει.