Το αίτημα των παιδιών του Μαραντόνα

Τα παιδιά του Ντιέγκο Μαραντόνα θέλουν να μεταφέρουν τα λείψανά του σε μαυσωλείο που βρίσκεται στο Μπουένος Άιρες.

Το αίτημα των παιδιών του Μαραντόνα

Τα παιδιά του Ντιέγκο Μαραντόνα, ο οποίος πέθανε το 2020, ζήτησαν από το δικαστήριο να μεταφέρουν τα λείψανα του πατέρα τους από ιδιωτικό νεκροταφείο σε μαυσωλείο στην πρωτεύουσα της Αργεντινής.

Το αίτημα-όπως αναφέρει το γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων (AFP)-, εξετάζεται από δικαστήριο στην επαρχία του Μπουένος Άιρες, στοχεύοντας να «επιτρέψει την εκταφή των λειψάνων και τη μεταφορά τους υπό επαρκείς συνθήκες ασφάλειας και εμπιστευτικότητας», διευκρινίζει το έγγραφο που επικαλείται ο τοπικός Τύπος.

Σύμφωνα με το αίτημα, το μαυσωλείο βρίσκεται στην περιοχή Πουέρτο Μαδέρο, κοντά στο κέντρο της πρωτεύουσας της Αργεντινής, «ώστε όλος ο Αργεντινός λαός και οι πολίτες του κόσμου να μπορούν να αποτίσουν φόρο τιμής στο μεγαλύτερο είδωλο της Αργεντινής», αναφέρεται στο έγγραφο.

Την αίτηση υπογράφουν οι κόρες του Μαραντόνα, Ντάλμα, Τζιανίννα και Τζάνα, καθώς και η πρώην σύντροφός του Βερόνικα Ογέντα, μητέρα του μικρότερου γιου του, Ντιέγκο Τζούνιορ. Ο Μαραντόνα αναγνώρισε επίσης άλλα τέσσερα παιδιά από εξωσυζυγικές σχέσεις.

Τα λείψανα του θρυλικού πρώην Ν.10 βρίσκονται αυτή τη στιγμή στο ιδιωτικό νεκροταφείο της «Bella Vista», στα προάστια της πρωτεύουσας της Αργεντινής.