Το αποφάσισαν οι τράπεζες! Ασχημα νέα για όσους έχουν Εθνική, Πειραιώς, Alpha Bank

Μεγάλη απόφαση πήραν οι τράπεζες και με βάση αυτό τα νέα για όσους έχουν Εθνική, Πειραιώς, Alpha Bank δεν είναι καθόλου ωραία.

Το αποφάσισαν οι τράπεζες! Ασχημα νέα για όσους έχουν Εθνική, Πειραιώς, Alpha Bank

Μεγάλη απόφαση πήραν και εδώ κι αναμένεται να τρέξουν οι τράπεζες και με βάση αυτό τα νέα για όσους έχουν Εθνική, Πειραιώς, Alpha Bank δεν είναι καθόλου ωραία.

Πιο συγκεκριμένα δεν έχουν τελειωμό οι προμήθειες που επιβάλλουν οι τράπεζες στους πελάτες τους, προκειμένου να περιορίσουν τις υπέρογκες αναλήψεις.

Από εκεί και πέρα αξίζει να αναφέρουμε ότι όσοι θέλουν να προχωρήσουν σε ανάληψη καταθέσεων μεγάλων χρηματικών ποσών, καλούνται να επιβαρυνθούν με το κόστος της τράπεζας για τη μεταφορά τους.

Μεγάλη απόφαση από τις τράπεζες και δυσάρεστα νέα για τους πελάτες – Δείτε αναλυτικά

Δείτε πόσο και πότε χρεώνουν οι τράπεζες στην Ελλάδα την ανάληψη μετρητών ή την κατάθεση… κερμάτων στον λογαριασμό σας.

Δεν έχουν τέλος οι προμήθειες που επιβάλλουν οι τράπεζες στους πελάτες τους, προκειμένου να περιορίσουν τις υπέρογκες αναλήψεις. Μάλιστα, επιβάλλουν «χαράτσι» και υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις στην περίπτωση που απλώς θέλουμε να «σηκώσουμε» μετρητά από τον λογαριασμό μας.

Πιο συγκεκριμένα, όσοι θέλουν να προχωρήσουν σε ανάληψη καταθέσεων μεγάλων χρηματικών ποσών, καλούνται να επιβαρυνθούν με το κόστος της τράπεζας για τη μεταφορά τους. Για να έχετε πρόσβαση στα χρήματα σας σε φυσική μορφή η κάθε τράπεζα θα σας χρεώσει με μία έξτρα προμήθεια, που πολλές φορές δεν είναι αμελητέα.

Εκτός της ανάληψης μετρητών, κόστος έχει και η κατάθεση κερμάτων (!) ή η ανταλλαγή χαρτονομισμάτων με άλλα, μεγαλύτερης ή μικρότερης αξίας.

Αναλυτικά:

Οι χρεώσεις

Σύμφωνα με το moneyonline.gr, ισχύουν οι ακόλουθες προμήθειες, που σχετίζονται με τη διαχείριση μετρητών:

Alpha Bank

Χρεώνει προμήθεια για χρηματαποστολές που εκτελούνται για λογαριασμό των πελατών της, καθώς και για τις ανάγκες καταμέτρησης και διαχείρισης μετρητών. Συγκεκριμένα, θα χρεωθείτε με 0,03% επί του ποσού της ανάληψης χαρτονομισμάτων, με ελάχιστο όριο τα 15 ευρώ, εφόσον πρόκειται για μεγάλο ποσό.

Στην περίπτωση που καταθέσετε κέρματα, θα επιβαρυνθείτε με το 1% της αξίας τους. Επίσης, εάν θέλετε να ανταλλάξετε χαρτονομίσματα ή κέρματα, θα επιβαρυνθείτε με το 0,15% της αξίας τους, με ελάχιστη προμήθεια τα 5 ευρώ και μέγιστη τα 250 ευρώ.

Αν όμως το ποσό της ανταλλαγής είναι χαμηλότερο των 500 ευρώ, δεν θα χρεωθείτε τίποτα.

Eurobank

Επιβάλλει προμήθεια ύψους 20 ευρώ, η οποία μπορεί να αυξηθεί ανάλογα με την απόσταση του καταστήματος από το κέντρο ανεφοδιασμού χρηματικού, στις ακόλουθες περιπτώσεις:

Άμεση παραγγελία μετρητών μεγάλου ποσού (έκτακτη χρηματαποστολή)
Χρηματαποστολή κατόπιν αιτήματος για κέρματα ή χαρτονομίσματα συγκεκριμένης αξίας
Επίσης, επιβαρύνεστε με προμήθεια εάν ανταλλάξετε κέρματα με μετρητά ή το αντίστροφο:

  • 1%, με ελάχιστο τα 5 ευρώ και μέγιστο τα 200 ευρώ για ανταλλαγή κερμάτων με χαρτονομίσματα
  • 0,5% με ελάχιστο τα 5 ευρώ και μέγιστο τα 200 ευρώ για ανταλλαγή χαρτονομισμάτων με κέρματα
  • 0,15% με ελάχιστο τα 5 ευρώ και μέγιστο τα 200 ευρώ για ανταλλαγή χαρτονομισμάτων με χαρτονομίσματα διαφορετικής αξίας

Εθνική Τράπεζα

Θα σας χρεώσει σε περίπτωση που θέλετε να ανταλλάξετε κέρματα με χαρτονομίσματα ή το ανάποδο. Η προμήθεια θα ανέλθει σε 0,15% επί του ποσού της ανταλλαγής, με ελάχιστο τα 5 ευρώ και μέγιστο τα 250 ευρώ.

Αν θέλετε να ανταλλάξετε χαρτονομίσματα των 500 ευρώ, θα επιβαρυνθείτε με 0,15% της αξίας του, με ελάχιστο τα 3 ευρώ και μέγιστο τα 300 ευρώ. Για παράδειγμα, εάν ανταλλάξετε ένα 500ευρω με χαρτονομίσματα χαμηλότερης αξίας, θα πάρετε πίσω 497 ευρώ.

Τράπεζα Πειραιώς

Επιβάλλει χρεώσεις σε ανταλλαγές χαρτονομισμάτων μεγάλης αξίας και για την κατάθεση κερμάτων σε λογαριασμό σας.

Συγκεκριμένα οι χρεώσεις ανέρχονται σε:

  • 0,15%, με ελάχιστο τα 3 ευρώ και μέγιστο τα 300 ευρώ, αν ανταλλάξετε χαρτονομίσματα των 500 και των 200 ευρώ με άλλα μικρότερης αξίας.
  • 0,50% με μέγιστο τα 100 ευρώ επί των κερμάτων που καταθέτετε στο λογαριασμό σας μέσω ειδικών μηχανημάτων (Mass Coin)