Τουρισμός για όλους 2024: Η ώρα της κλήρωσης πλησιάζει

Η ώρα της κλήρωσης όσον αφορά το κεφάλαιο «Τουρισμός για όλους 2024» πλησιάζει, καθώς αναμένεται να πραγματοποιηθεί πριν από το Πάσχα.

Τουρισμός για όλους 2024: Η ώρα της κλήρωσης πλησιάζει

Η ώρα της κλήρωσης όσον αφορά το κεφάλαιο «Τουρισμός για όλους 2024» πλησιάζει, καθώς αναμένεται να πραγματοποιηθεί πριν από το Πάσχα και όλοι βρίσκονται σε αναμονή.

Από εκεί και πέρα πριν από το Πάσχα αναμένεται να γίνει η κλήρωση για το πρόγραμμα «Τουρισμός για όλους 2024», στο οποίο εκδήλωσαν το ενδιαφέρον με πάνω από 970.000 αιτήσεις.

Επιπλέον αξίζει να σημειώσουμε ότι όσοι έχουν καταθέσει σχετική αίτηση θα ενημερωθούν για τα αποτελέσματα της κλήρωσης μέσω sms και ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σύμφωνα με τα στοιχεία που δήλωσαν κατά την αίτηση.

Η ώρα της κλήρωσης πλησιάζει – Δείτε όλες τις λεπτομέρειες για το κεφάλαιο «Τουρισμός για όλους 2024»

Πριν από το Πάσχα αναμένεται να γίνει η κλήρωση για το πρόγραμμα «Τουρισμός για όλους 2024», στο οποίο εκδήλωσαν το ενδιαφέρον με πάνω από 970.000 αιτήσεις.

Επομένως, όσοι έχουν καταθέσει σχετική αίτηση θα ενημερωθούν για τα αποτελέσματα της κλήρωσης μέσω sms και ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σύμφωνα με τα στοιχεία που δήλωσαν κατά την αίτηση.

Όσοι και όσες δικαιούχοι επιλεγούν μετά από κλήρωση, θα μπορούν να εκδώσουν άυλη ψηφιακή χρεωστική κάρτα, την οποία θα χρησιμοποιήσουν για τη διαμονή τους σε όποιο ξενοδοχείο ή κατάλυμα της χώρας επιλέξουν χωρίς καμία γραφειοκρατική διαδικασία.

Περισσότερες από 970.000 οι αιτήσεις

Όπως δείχνουν τα στοιχεία της πλατφόρμας, ο αριθμός των αιτήσεων ανήλθε σε 972.893.

Από αυτές το 78,2% αφορά δικαιούχους που θα συμμετέχουν στην κλήρωση για επιδότηση 200 ευρώ, το 3% αφορούν περιπτώσεις ατόμων με αναπηρία από 67% και άνω που θα συμμετάσχουν στην κλήρωση για να λάβουν διπλάσιο ποσό δηλαδή 400€ ώστε να καλυφθεί η ανάγκη συνοδού ατόμου, και το 18,8% αφορά ευάλωτες ομάδες: έγγαμους ή μέρη συμφώνου συμβίωσης με τρία προστατευόμενα τέκνα και άνω, συνταξιούχους όλων των Ταμείων με οριστική απόφαση απονομής σύνταξης και πολίτες άγαμους ή σε κατάσταση χηρείας με προστατευόμενα τέκνα που θα συμμετάσχουν στην κλήρωση για να λάβουν άυλη ψηφιακή κάρτα αξίας 300€.

Δυνητικοί δικαιούχοι του προγράμματος είναι ενήλικα φυσικά πρόσωπα που πληρούν συγκεκριμένα εισοδηματικά κριτήρια και έχουν υποβάλει οριστική δήλωση φορολογίας εισοδήματος φυσικών προσώπων για το έτος 2022.

Ανακοίνωση:

Παρατείνεται μέχρι και τη Δευτέρα, 8 Απριλίου 2024 και ώρα 23:59:59 η προθεσμία υποβολής αιτήσεων για το πρόγραμμα «Τουρισμός για όλους 2024».

Οι αιτήσεις συμμετοχής υποβάλλονται είτε απευθείας στην ηλεκτρονική εφαρμογή (https://vouchers.gov.gr/tourism4all) μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης της Δημόσιας Διοίκησης είτε μέσω ΚΕΠ.

——

Δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως (Β’ 79/2024) με Α.Π. 297/05.01.2024, Κοινή Υπουργική Απόφαση με όλες τις λεπτομέρειες του Προγράμματος «Τουρισμός για Όλους έτους 2024» του Υπουργείου Τουρισμού με φορέα υλοποίησης την Κοινωνία της Πληροφορίας Μ.Α.Ε.

Δείτε την Απόφαση στο ΦΕΚ Β’ 79/2024 καθώς και την τροποποίησή της στο ΦΕΚ Β 1668/14.03.2024.

Δείτε ενημέρωση σχετικά με την Επεξεργασία Προσωπικών Δεδομένων

Περίοδος υποβολής αιτήσεων: 14/3/2024, ώρα 14:00 έως και 8/4/2024, ώρα 23:59:59.

——

Το Πρόγραμμα «Τουρισμός για Όλους 2024» του Υπουργείου Τουρισμού, σε συνεργασία με τα Υπουργεία Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών και Εσωτερικών, στοχεύει στην άμεση ενίσχυση της εγχώριας τουριστικής δραστηριότητας και εντάσσεται στο πλαίσιο της ευρύτερης στρατηγικής της Κυβέρνησης για τη στήριξη των ελληνικών νοικοκυριών και επιχειρήσεων απέναντι στις επιπτώσεις της παγκόσμιας πληθωριστικής κρίσης.

Με το Πρόγραμμα «Τουρισμός για Όλους 2024», οι δικαιούχοι μπορούν να εκδώσουν μια άυλη ψηφιακή χρεωστική κάρτα, την οποία θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν για τη διαμονή τους σε όποιο ξενοδοχείο ή κατάλυμα της χώρας επιλέξουν.

Το Πρόγραμμα «Τουρισμός για Όλους 2024» αποτελεί την αναβαθμισμένη ψηφιακή εκδοχή του Προγράμματος «Τουρισμός για όλους 2022», καθώς προβλέπονται:

αυξημένη επιδότηση 200€ ανά δικαιούχο (από 150€ που προβλέπονταν στο προηγούμενο Πρόγραμμα),
ποσό ύψους 300€ σε φυσικά πρόσωπα:
άγαμα ή σε κατάσταση χηρείας με προστατευόμενα τέκνα, βάσει τελευταίας εκκαθαρισμένης κατά την υποβολή της αίτησης Δήλωσης Φορολογίας Εισοδήματος Φυσικών Προσώπων 2022,
έγγαμα ή μέρη συμφώνου συμβίωσης με τρία προστατευόμενα τέκνα και άνω, βάσει τελευταίας εκκαθαρισμένης κατά την υποβολή της αίτησης κοινής ή χωριστής Δήλωσης Φορολογίας Εισοδήματος Φυσικών Προσώπων 2022. Σημειώνεται ότι η επίκληση της ύπαρξης του ανωτέρω αριθμού τέκνων για τη λήψη της επαυξημένης ενίσχυσης είναι δυνατή άπαξ.
Συνταξιούχους όλων των Ταμείων με οριστική απόφαση απονομής σύνταξης λόγω γήρατος έως 31.12.2022, που πληρούν τις οριζόμενες στη σχετική Κοινή Υπουργική Απόφαση και πρόσκληση προϋποθέσεις.
ειδική πρόβλεψη υψηλότερης επιδότησης 400€ για άτομα με αναπηρία από 67% και άνω και δικαιούχους με τέκνα άτομα με αναπηρία από 67% και άνω,
ανέπαφη πληρωμή και εξαργύρωση του ποσού της ψηφιακής χρεωστικής κάρτας σε κάθε πάροχο διαμονής (ξενοδοχεία, καταλύματα κ.ά.) και σε κάθε προορισμό της χώρας, χωρίς γεωγραφικούς περιορισμούς,
άμεση αποζημίωση των παρόχων, γεγονός που βάζει τέλος στην αναμονή και στις χρονοβόρες γραφειοκρατικές διαδικασίες,
ανάλωση του ποσού εφάπαξ ή σε δόσεις μέχρι και τον Δεκέμβριο του 2024, ώστε να υποστηριχθεί και η επιλογή διακοπών εκτός υψηλής τουριστικής περιόδου.