Τουρισμός για Όλους: Ανοιξε το vouchers.gov.gr – Αίτηση ΕΔΩ για έως 400 ευρώ

Έφτασε η στιγμή για το αναμενόμενο πρόγραμμα "Τουρισμός για Όλους 2024", με επιδότηση που φτάνει φέτος έως και 300 ευρώ. 400 ευρώ για ΑμεΑ με αναπηρία από 67% και άνω.

Τουρισμός για Όλους: Ανοιξε το vouchers.gov.gr - Αίτηση ΕΔΩ για έως 400 ευρώ

Η πλατφόρμα του gov.gr είναι πλέον ανοικτή για όσους επιθυμούν να υποβάλουν αίτηση για ένα voucher και να απολαύσουν οικονομικές διακοπές με το πρόγραμμα Τουρισμός για Ολους.

Οι δικαιούχοι θα επιλεγούν μέσω κλήρωσης και θα λάβουν μια ψηφιακή, άυλη χρεωστική κάρτα. Αυτήν μπορούν να χρησιμοποιήσουν για τη διαμονή τους σε οποιοδήποτε ξενοδοχείο ή κατάλυμα της επιλογής τους σε όλη τη χώρα.

Αναλυτικά για τα χαρακτηριστικά του νέου προγράμματος «Τουρισμός για Όλους 2024»:

Αυξημένη επιδότηση 200 ευρώ ανά δικαιούχο (από 150 ευρώ που προβλέπονταν στο προηγούμενο Πρόγραμμα),

Ποσό ύψους 300 ευρώ σε φυσικά πρόσωπα:

  • άγαμα ή σε κατάσταση χηρείας με προστατευόμενα τέκνα βάσει τελευταίας εκκαθαρισμένης κατά την υποβολή της αίτησης Δήλωσης Φορολογίας Εισοδήματος Φυσικών Προσώπων 2022,
  • έγγαμα ή μέρη συμφώνου συμβίωσης με τρία προστατευόμενα τέκνα και άνω βάσει τελευταίας εκκαθαρισμένης κατά την υποβολή της αίτησης κοινής ή χωριστής Δήλωσης Φορολογίας Εισοδήματος Φυσικών Προσώπων 2022. Σημειώνεται ότι η επίκληση της ύπαρξης του ανωτέρω αριθμού τέκνων για τη λήψη της επαυξημένης ενίσχυσης είναι δυνατή άπαξ.
  • συνταξιούχους όλων των Ταμείων με οριστική Απόφαση απονομής σύνταξης λόγω γήρατος έως 31.12.2022, που πληρούν τις οριζόμενες στη σχετική Κοινή Υπουργική Απόφαση και πρόσκληση προϋποθέσεις.
  • ειδική πρόβλεψη για υψηλότερη επιδότηση 400 ευρώ για ΑμεΑ με αναπηρία από 67% και άνω και δικαιούχος με τέκνα ΑμεΑ με αναπηρία από 67% και άνω, ώστε να καλυφθεί και η δαπάνη συνοδού ατόμου. Σημειώνεται ότι η επίκληση της ιδιότητας ΑμεΑ είναι δυνατή άπαξ, είτε από το αιτούμενο πρόσωπο ΑμεΑ είτε από αιτούμενο με τέκνο ΑμεΑ, που πληροί τις οριζόμενες από το άρθρο 2 προϋποθέσεις,
  • ανέπαφη πληρωμή ή και καταχώριση των στοιχείων της κάρτας μέσω ιστοσελίδας και εξαργύρωση του ποσού της άυλης ψηφιακής χρεωστικής κάρτας σε κάθε πάροχο διαμονής (ξενοδοχεία, κάμπινγκ, ενοικιαζόμενα δωμάτια και διαμερίσματα, επιπλωμένες κατοικίες κ.ά.) και σε κάθε προορισμό της χώρας χωρίς γεωγραφικούς περιορισμούς,
  • άμεση αποζημίωση των παρόχων, γεγονός που βάζει τέλος στην αναμονή και στις γραφειοκρατικές διαδικασίες,
  • ανάλωση του ποσού εφάπαξ ή σε δόσεις μέχρι και 31.12.2024, ώστε να υποστηριχθεί και η επιλογή διακοπών εκτός υψηλής τουριστικής περιόδου.

Αίτηση στο vouchers.gov.gr για Τουρισμός για Όλους 2024

ια να κάνετε αίτηση στο πρόγραμμα «Τουρισμός για Όλους 2024», θα πρέπει να μπείτε στην πλατφόρμα του gov.gr και συγκεκριμένα στο vouchers.gov.gr. Εκεί θα οδηγηθείτε μέσω της εικόνας στο πρόγραμμα «Τουρισμός για Όλους 2024» για να κάνετε την αίτηση (ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ). Σημειώστε ότι η πλατφόρμα αναμένεται να είναι διαθέσιμη από τις 14:00 την Πέμπτη 14/3.

Ποιοι κάνουν αίτηση για voucher διακοπών – Εισοδηματικά κριτήρια

Αίτηση για το πρόγραμμα «Τουρισμός για Όλους 2024» θα μπορούν να υποβάλουν πολίτες που πληρούν τα κάτωθι εισοδηματικά κριτήρια:

Προσοχή όμως! Στο νέο Πρόγραμμα δεν μπορούν να λάβουν μέρος επιλεγέντες ως δικαιούχοι στο πλαίσιο του Προγράμματος «Κοινωνικός Τουρισμός 2024» της Δ.Υ.Π.Α. – ανεξαρτήτως από το εάν έκαναν χρήση ή όχι της παροχής – καθώς και οι κληρωθέντες του Προγράμματος «Τουρισμός για όλους 2022», ανεξαρτήτως από το εάν έκαναν χρήση ή όχι της παροχής.

Σημειώνεται, επίσης, ότι οι κληρωθέντες του Προγράμματος Τουρισμός για όλους 2020, που παρατάθηκε μέχρι το τέλος του 2021, μπορούν να υποβάλουν αίτηση στο Πρόγραμμα «Τουρισμός για όλους 2024».