Τουρισμός και παθογένειες

Κρίνοντας από τις πληρότητες των τουριστικών προορισμών της χώρας το Πάσχα, όλα δείχνουν ότι το καλοκαίρι ο τουρισμός θα φτάσει σε νέο επίπεδο-ρεκόρ.

Τουρισμός και παθογένειες

Τα έσοδα από αυτόν κρατούν στον αφρό την ελληνική οικονομία που κατά τα άλλα υποφέρει από χαμηλές εξαγωγές και πολύ υψηλές εισαγωγές προϊόντων κάθε είδους.

Τα τουριστικά έσοδα σώζουν καταστάσεις αν και όσο ο κόσμος στον τόπο μας αυξάνεται πρέπει κάποια στιγμή τα θερινά θέρετρα να δουν πως θα βελτιώσουν τις υποδομές τους.

Καλό είναι να προσελκύεις τουρίστες, το ερώτημα είναι αν τους αντέχεις στα εδάφη σου όταν οι υποδομές δεν επαρκούν ούτε για τους μόνιμους κατοίκους.

Τα πράγματα εξελίσσονται, μετά το πέρας της πανδημίας, η πατρίδα μας έχει δωδεκάμηνη τουριστική σεζόν! Προφανώς δεν πρέπει να μειωθούν επισκέπτες και να χάσουμε χρήματα, αλλά να δραστηριοποιηθούν περισσότερο εκείνοι που τις ευθύνες τις έχουν στα χέρια τους.

Ο πληθωρισμός στην Ελλάδα είναι υψηλότερος από άλλες ευρωπαϊκές χώρες και οι τιμές όλων των βασικών καταναλωτικών προϊόντων σημαντικά υψηλότερες από τις αντίστοιχες των ίδιων προϊόντων σε άλλες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες.

Ακούμε μόνο κούφια λόγια 2 χρόνια τώρα, οι υπουργοί εμφανίζονται στις τηλεοράσεις και περηφανεύονται για τις επιτυχίες τους, αλλά η κερδοσκοπία των πολυεθνικών συνεχίζεται αμείωτη.

Το κινητό και το Ιντερνετ υπολειτουργούν στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, αλλά πληρώνουμε ακριβότερα από όλες τις χώρες αυτές τις κακές υπηρεσίες. Για την αγορά ακινήτων η ανάγκη παρέμβασης είναι ακόμη πιο πιεστική διότι προκαλεί μεγάλο κοινωνικό πρόβλημα.

Οι ανάγκες στέγασης είναι τεράστιες, τα ενοίκια πανάκριβα, οι τιμές των ακινήτων βρίσκονται σε επίπεδα φούσκας. Το χειρότερο είναι ότι ούτε η αντιπολίτευση δεν ασχολείται με το να προτείνει λύσεις όσο τα καρτέλ βασιλεύουν και επιβάλλουν ακρίβεια και χαμηλό επίπεδο υπηρεσιών.