Τραγανή πίτα με αρνάκι με το κρέας που περίσσεψε
Η πίτα αυτή συνδυάζει την πλούσια γεύση του πασχαλινού αρνιού με τραγανό φύλλο και μυρωδικά. Φτιάχνεται εύκολα και είναι ιδανική για το μεσημεριανό ή το βραδινό μετά τις γιορτές!
Μετά το γιορτινό τραπέζι, πάντα μένει λίγο αρνάκι που… δεν ξέρεις τι να το κάνεις. Αυτή η αρνίσια πίτα με φύλλο κρούστας είναι ο απόλυτος τρόπος να το αξιοποιήσεις! Με τραγανό φύλλο, πλούσια γέμιση με τυριά και μυρωδικά, μεταμορφώνει τα περισσεύματα σε ένα λαχταριστό, ολοκληρωμένο πιάτο που θα σε κάνει να ανυπομονείς για την επόμενη μέρα του Πάσχα!
Τραγανή πίτα με αρνάκι – Υλικά
-
400 γρ. μαγειρεμένο αρνί (χωρίς κόκκαλα), κομμένο σε μικρά κομμάτια
-
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
-
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
-
2 κ.σ. ελαιόλαδο
-
100 γρ. φέτα θρυμματισμένη
-
1 αυγό
-
1/2 φλ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
-
1/2 κ.γ. ρίγανη
-
Αλάτι, πιπέρι
-
6 φύλλα κρούστας
-
50 γρ. βούτυρο λιωμένο (ή ελαιόλαδο για επάλειψη)
Εκτέλεση:
-
Ζεσταίνεις το ελαιόλαδο σε τηγάνι και σοτάρεις το κρεμμύδι και το σκόρδο μέχρι να μαλακώσουν (περίπου 3-4 λεπτά).
-
Προσθέτεις το αρνί, αλατοπιπερώνεις, βάζεις τη ρίγανη και σοτάρεις για 2-3 λεπτά να αναμειχθούν οι γεύσεις. Αφήνεις να κρυώσει.
-
Σε μπολ ανακατεύεις το αρνί με τη φέτα, το αυγό και τον μαϊντανό.
-
Προθερμαίνεις τον φούρνο στους 180°C.
-
Σε λαδωμένο ταψί στρώνεις τα μισά φύλλα κρούστας, αλείφοντας καθένα με λιωμένο βούτυρο ή λάδι.
-
Ρίχνεις τη γέμιση και καλύπτεις με τα υπόλοιπα φύλλα, πάλι αλείφοντας ανάμεσα.
-
Χαράζεις την πίτα ελαφρά και ψήνεις για 40-45 λεπτά, μέχρι να ροδίσει.
Ακολούθησε το Onlinepress.gr στο Google News για όλες τς τελευταίες χρηστικές ειδήσεις