Βία που όλο και μεγαλώνει

Μας αρέσει που αναρωτιόμαστε για την έξαρση της βίας, την ώρα που οι... εθνοπατέρες εντός κοινοβουλίου δεν μπορούν να συγκρατηθούν και φέρονται σαν κουτσαβάκια!

Βία που όλο και μεγαλώνει

Οι γροθιές που δέχθηκε ο βουλευτής της «Ελληνικής Λύσης» Βασίλης Γραμμένος από τον ανεξάρτητο, τέως βουλευτή των «Σπαρτιατών» Κωνσταντίνο Φλώρο στη Βουλή κι η χειροδικία σε βάρος της βουλευτού της ΝΔ Αγγελικής Δεληκάρη μέσα σε εκκλησία στην Καβάλα από στέλεχος της «Νίκης» καταδεικνύουν πόσο σοβαρό είναι το θέμα της βίας στην κοινωνία. Τα περιστατικά είναι εκατοντάδες καθημερινά.

Μόνο την περασμένη εβδομάδα συνελήφθησαν 379 άτομα, απίστευτο νούμερο! Δυστυχώς η βία στα γήπεδα (που υπάρχει ανάμεσά μας από την δεκαετία του 1980) έχει μεταφερθεί έξω από αυτά, σε κάθε έκφανση της καθημερινότητάς μας. Ψυχίατροι και ψυχολόγοι κάνουν «χρυσές δουλειές».

Τα φαρμακεία δίνουν σωρηδόν αντικαταθλιπτικά χάπια κι όμως η κατάσταση χειροτερεύει. Τα νεύρα «στην τσίτα» και όλοι έτοιμοι για καβγά, στον δρόμο, στο σχολείο, στη γειτονιά, στο σπίτι, με κορωνίδα τα αμέτρητα δυστυχήματα στους δρόμους.

Οι προβληματικές οικογένειες, η οικονομική ανέχεια, το άγχος της επιβίωσης, ο συνωστισμός στα Μ.Μ.Μ., το μποτιλιάρισμα, οι διαρκώς αυξανόμενες απαιτήσεις της ζωής αποτελούν τις βασικές αιτίες για τα φαινόμενα βίας που διαρκώς και πληθαίνουν.