Βλάχος: «Είναι δύσκολο να σας εξηγήσω τι συνέβη – Συνεχίζουμε μαζί»

Η εθνική Ελλάδος έπαθε ολικό μπλακ άουτ στο δεύτερο ημίχρονο με την Κροατία κι αυτό προκάλεσε και την απορία του Θοδωρή Βλάχου.

Βλάχος: «Είναι δύσκολο να σας εξηγήσω τι συνέβη - Συνεχίζουμε μαζί»

Η κατάρρευση της εθνικής υδατοσφαίρισης ανδρών, στο δεύτερο ημίχρονο του αποψινού προημιτελικού με την Κροατία, άφησε με την απορία και τον ίδιο τον ομοσπονδιακό προπονητή. «Είναι δύσκολο να σας εξηγήσω τι συνέβη. Είδαμε δύο ομάδες, δύο πρώτα οκτάλεπτα που παίξαμε καλά, ελέγξαμε το παιχνίδι με καλές άμυνες και αυτοπεποίθηση και ψυχολογία καλή. Πριν το τρίτο οκτάλεπτο νιώθαμε ότι είμαστε καλά και η πίεση είναι στον αντίπαλο. Ηρθε ένα μπλακ άουτ, κυρίως στην επίθεση. Περίπου για δύο οκτάλεπτα δεν σκοράραμε, βάλαμε δύο γκολ στο τέλος που είχε κριθεί το παιχνίδι. Στο τρίτο οκτάλεπτο τελείωσαν όλα. Είχαμε πιστέψει ότι όλα κρίθηκαν. Οι δύο εικόνες πρέπει να μας προβληματίσουν και να δώσουμε μια εξήγηση», τόνισε ο Θοδωρής Βλάχος μετά την ήττα της ελληνικής ομάδας με 13-8, που σήμανε τον αποκλεισμό της από την τετράδα του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος του Ζάγκρεμπ.

«Φτάσαμε έτοιμοι, αλλά κάτι έγινε και απλά δεν είμαι σε θέση να καταλάβω τι έγινε και άλλαξε ο διακόπτης», πρόσθεσε ο ομοσπονδιακός τεχνικός, που ξεκαθάρισε πάντως ότι η εθνική θα συνεχίσει ενωμένη για τους επόμενους στόχους, το Παγκόσμιο του επόμενου μήνα στην Ντόχα και φυσικά τους Ολυμπιακούς Αγώνες του καλοκαιριού στο Παρίσι.

«Μέσα σε 15-20 μέρες έχουμε μια μεγάλη διοργάνωση. Να μείνουμε όλοι μαζί και να δούμε κάποια πράγματα που έγιναν εδώ. Έχουμε άλλα δύο παιχνίδια και μόνο να τα χρησιμοποιήσουμε για τη συνέχεια μπορούμε. Ο στόχος ήταν ένα μετάλλιο. Δεν είναι καταστροφή, δεν αξίζει να γυρίσουμε την πλάτη σε αυτή την ομάδα ή να υπάρχουν δεύτερες σκέψεις. Είμαι πάνω και μπροστά από τα παιδιά και θα συνεχίσουμε μαζί. Θα προσπαθήσουμε στην επόμενη διοργάνωση να εμφανιστούμε καλύτεροι και να εμφανίσουμε τα χαρακτηριστικά μας που δεν δείξαμε τώρα».

Από πλευράς διεθνών παικτών, ο Αλέξανδρος Παπαναστασίου εστίασε στη μη προσαρμογή της ελληνικής ομάδας σε κάποιες αλλαγές που, όπως είπε, έκανε η Κροατία στο δεύτερο ημίχρονο. «Ήμασταν έτοιμοι για το παιχνίδι. Στην αρχή ήταν ένα παιχνίδι στα μέτρα μας θεωρώ. Μπορεί να χάσαμε κάποιες ευκαιρίες και να δεχθήκαμε μερικά γκολ, αλλά σε γενικές γραμμές νομίζω ότι το ελέγχαμε. Μετά το ημίχρονο έκανε κάποιες αλλαγές η Κροατία στο τακτικό κομμάτι, κυρίως στην άμυνά της. Έπρεπε κι εμείς να ανταπεξέλθουμε και να προσαρμοστούμε σε αυτές τις αλλαγές, αλλά δεν τα καταφέραμε και μεγάλωσε η διαφορά», ανέφερε ο περιφερειακός του Ολυμπιακού και κατέληξε: «Είμαστε στα μετάλλια τα τελευταία τρία χρόνια συνέχεια. Δεν θα αλλάξει κάτι δραματικά για μια κακή διοργάνωση. Θα δουλέψουμε το επόμενο διάστημα για τις δύο διοργανώσεις που ακολουθούν».