«Βόμβα»: Πουλήθηκε ξενοδοχείο στο κέντρο της Αθήνας – Αυτός είναι ο νέος ιδιοκτήτης

Ο όμιλος Hotels H Collection-Hatzilazarou Group εξαγόρασε το ξενοδοχείο Τιτάνια, στο κέντρο της Αθήνας. Η εξαγορά του σηματοδοτεί το πρώτο εγχείρημα του εν λόγω ομίλου εκτός Ρόδου ενώ ακόμη αποτελεί ένδειξη ότι η Αθήνα συγκεντρώνει το επενδυτικό ενδιαφέρον ξένων και ελληνικών ομίλων.

«Βόμβα»: Πουλήθηκε ξενοδοχείο στο κέντρο της Αθήνας - Αυτός είναι ο νέος ιδιοκτήτης

Μετά την πρόσφατη εξαγορά του Rhodes Bay Hotel & Spa και Elite Suites, ο όμιλος  Hotels H Collection – Hatzilazarou Group ανακοίνωσε στο χαρτοφυλάκιό του την προσθήκη ενός ακόμα ξενοδοχείου, στην περιοχή της Αθήνας. Να υπογραμμισθεί πως η ροδίτικη εταιρεία παραμένει αφοσιωμένη στην υποστήριξη των τοπικών κοινωνιών και στην προώθηση του βιώσιμου τουρισμού.

Το ξενοδοχείο Τιτάνια είναι το πρώτο εγχείρημα του ομίλου στην πρωτεύουσα

Το Titania Hotel σηματοδοτεί την προσθήκη του 8ου ξενοδοχείου αλλά και το πρώτο του εγχείρημα στο κλεινόν άστυ.

Με το συγκεκριμένο άνοιγμα, ο όμιλος συνεχίζει να επεκτείνει την παρουσία του στην ελληνική ξενοδοχειακή αγορά.

Ο όμιλος H Hotels Collection ξεκίνησε με το πρώτο του ξενοδοχείο, το Rodos Princess Beach Resort & Spa, το 1993 με 450 κλίνες και 200 εργαζόμενους.

Η επέκταση της επιχειρηματικής δραστηριότητας στην Αθήνα ενισχύει τη δέσμευση του ομίλου για ανάπτυξη ενώ συμβάλει στη μείωση της ανεργίας εξαιτίας των νέων θέσεων εργασίας.

Σήμερα, μετά από 30 και πλέον χρόνια διατηρεί περισσότερες από 8000 κλίνες και απασχολεί πάνω από 1700 εργαζόμενους πάντα σταθερός στην αποστολή του, να παρέχει υπηρεσίες υψηλής ποιότητας κάνοντας τις στιγμές των επισκεπτών να αξίζουν, “We make moments matter”.

Η επέκτασή του στην Αθήνα ενισχύει τη δέσμευση του ομίλου για ανάπτυξη και
παράλληλα παρουσιάζει νέες ευκαιρίες για δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και οικονομική ανάπτυξη στην περιοχή.

Ξενοδοχείο Τιτάνια: Πωλήθηκε έναντι 74 εκατ. από τη London and Regional στην H Hotels

Το τίμημα των 74 εκατ. περιλαμβάνει δανεισμό ύψους 26 εκατ. ο οποίος, σύμφωνα με τραπεζικές πηγές, αναμένεται να μεταφερθεί από τη σημερινή πιστώτρια Τράπεζα Πειραιώς στη Eurobank, η οποία λειτούργησε για τη συγκεκριμένη συμφωνία ως σύμβουλος του ομίλου Χατζηλαζάρου, ενώ αποτελεί και μία από τις βασικές του χρηματοδότριες τράπεζες εν γένει.

Το ποσό που καταβάλλει αντιστοιχεί σε σχεδόν 200.000 ευρώ (192.200) ανά καθένα από τα 385 δωμάτια του τεσσάρων αστέρων ξενοδοχείου της πρωτεύουσας. Αξίζει να σημειωθεί όμως πως το συγκεκριμένο ακίνητο διαθέτει και υπόγειο πάρκινγκ 6.000 τ.μ. που εξυπηρετεί 250 οχήματα.

Ποιο είναι το ιστορικό ξενοδοχείο Τιτάνια

Το ξενοδοχείο άρχισε να χτίζεται το 1971 και εγκαινιάστηκε το 1976. Ιδρυτής και ιδιοκτήτης του ήταν ο Κωνσταντίνος Μαλάμος, που απεβίωσε το 2014. Αλλά η ιστορία του ακινήτου ξεκινάει πολύ παλαιότερα, στις αρχές του 20ού αιώνα: Το 1911, στη θέση που βρίσκεται σήμερα το «Τιτάνια» βρισκόταν ένα πολυσύχναστο ζαχαροπλαστείο με το όνομα «Ηνωμένα Βουστάσια», που αποτελούσε στέκι πολιτικών, καλλιτεχνών, δημοσιογράφων, επιχειρηματιών αλλά και όλου του λεγόμενου «καλού κόσμου». Στις αρχές της δεκαετίας του 1930, τα «Ηνωμένα Βουστάσια» έμελλε να φθάσουν στο τέλος της διαδρομής τους και το ακίνητο αποφασίστηκε να μετατραπεί σε κινηματογράφο.

Ονομάστηκε «Τιτάνια», όνομα που κρίθηκε ότι του άρμοζε, καθώς επρόκειτο για έναν κινηματογράφο 2.000 θέσεων. Η κατασκευή του ξεκίνησε το 1932 και εξοπλίστηκε με μηχανήματα τελευταίας για την εποχή τεχνολογίας. Λειτούργησε από το 1933 έως το 1970, οπότε και κληροδότησε τη θέση του και το όνομά του στο ξενοδοχείο.

Ποια είναι η οικογένεια Χατζηλαζάρου

Ο Γιάννης Χατζηλαζάρου είναι μεγαλομέτοχος της ομάδας μπάσκετ του Κολοσσού της Ρόδου κι έχει βοηθήσει σημαντικά όλα αυτά τα χρόνια για την αξιοπρεπή πορεία της στο ελληνικό πρωτάθλημα.

Ο Γιάννης Χατζηλαζάρου παραμένει ο ιθύνων νους του ομίλου «H Hotels Collection» αλλά πλέον έχει μαζί του τα τρία του παιδιά, τον Σταμάτη, τον Παναγιώτη και την Ανδριάνα οι οποίοι συνεχίζουν δυναμικά τις δραστηριότητες της οικογένειας.