«Βρέχει» λεφτά πριν το Πάσχα – Μεγάλη πληρωμή από τον ΟΠΕΚΑ

Πολλά λεφτά θα δοθούν στους Έλληνες πολίτες πριν το Πάσχα, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες έρχεται μεγάλη πληρωμή από τον ΟΠΕΚΑ.

«Βρέχει» λεφτά πριν το Πάσχα - Μεγάλη πληρωμή από τον ΟΠΕΚΑ

Πολλά λεφτά θα δοθούν στους Έλληνες πολίτες πριν το Πάσχα, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες που προκύπτουν έρχεται μεγάλη πληρωμή από τον ΟΠΕΚΑ.

Από εκεί και πέρα περίπου 700.000 χιλιάδες δικαιούχοι θα δουν στους τραπεζικούς λογαριασμούς τους τα ποσά από τα επιδόματα κοινωνικής πρόνοιας που χορηγεί ο Οργανισμός ενώ πολλοί από αυτούς θα λάβουν και αναδρομικά ποσά από το 2023.

Τέλος, συνολικά 17 επιδόματα αναμένεται αν πληρωθούν τις επόμενες ημέρες και λίγο πριν το Πάσχα. Όπως γίνεται κάθε μήνα, έτσι και τον Απρίλιο, τα επιδόματα θα φανούν στα ΑΤΜ από την πρoτελευταία μέρα το απόγευμα.

«Βρέχει» λεφτά πριν το Πάσχα από τον ΟΠΕΚΑ – Δείτε όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε

Έτσι, περίπου 700.000 χιλιάδες δικαιούχοι θα δουν στους τραπεζικούς λογαριασμούς τους τα ποσά από τα επιδόματα κοινωνικής πρόνοιας που χορηγεί ο Οργανισμός ενώ πολλοί από αυτούς θα λάβουν και αναδρομικά ποσά από το 2023.

17 επιδόματα αναμένεται αν πληρωθούν τις επόμενες ημέρες και λίγο πριν το Πάσχα. Όπως γίνεται κάθε μήνα, έτσι και τον Απρίλιο, τα επιδόματα θα φανούν στα ΑΤΜ από την πρoτελευταία μέρα το απόγευμα, δηλαδή από το απόγευμα της Μεγάλης Δευτέρας, 29 Απριλίου 2024.

Έτσι, περίπου 700.000 χιλιάδες δικαιούχοι θα δουν στους τραπεζικούς λογαριασμούς τους τα ποσά από τα επιδόματα κοινωνικής πρόνοιας που χορηγεί ο Οργανισμός ενώ πολλοί από αυτούς θα λάβουν και αναδρομικά ποσά από το 2023.

Τα επιδόματα που θα καταβάλει ο ΟΠΕΚΑ πριν από το Πάσχα ανέρχονται σε 17. Να σημειωθεί ότι από τη λίστα των επιδομάτων λείπει το επίδομα παιδιού, το οποίο δίνεται στους δικαιούχους ανά δύο μήνες και η επόμενη πληρωμή του έχει προγραμματιστεί για την τελευταία εργάσιμη ημέρα του Μαΐου.

Τα 17 επιδόματα

Αναλυτικά τα 17 επιδόματα που θα πληρωθούν από τον ΟΠΕΚΑ τις δύο πρώτες ημέρες της Μεγάλης Εβδομάδας:

Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα (πρώην ΚΕΑ)
Επίδομα Στέγασης / ενοικίου
Επίδομα Γέννησης
Επίδομα Στεγαστικής Συνδρομής
Επίδομα Ομογενών
Επίδομα Ανασφάλιστων Υπερηλίκων, ν. 1296/1982
Επίδομα Κοινωνικής Αλληλεγγύης Υπερηλίκων
Επίδομα Κοινωνικής Αλληλεγγύης για την Ελληνική μειονότητα Αλβανίας
Αναπηρικά και διατροφής
Έξοδα Κηδείας
Κόκκινα Δάνεια
Προστατευόμενα τέκνα θανόντων σε φυσικές καταστροφές
Πρόγραμμα Γέφυρα
Επίδομα Αναδοχής
Πρόγραμμα Συνεισφοράς Δημοσίου σε ευάλωτους οφειλέτες
Πρόγραμμα Προσωπικού βοηθού.
Επίδομα Ορεινών και μειονεκτικών περιοχών
Την ίδια περίοδο θα πληρωθεί και το δώρο Πάσχα σε εργαζόμενους αλλά και οι συντάξεις Μαΐου. Με λίγα λόγια σε 10 μέρες θα υπάρξει μπαράζ πληρωμών για μεγάλη ομάδα πολιτών.

Όσον αφορά το επίδομα γέννησης θα λάβουν αναδρομικά όσοι το έλαβαν το 2023 και θα πληρωθούν την ίδια ημέρα από το απόγευμα της Μεγάλης Δευτέρας 29 Απριλίου μέχρι και την Μεγάλη Τρίτη 30 Απριλίου 2024. Συγκεκριμένα, πρόκειται για τις μητέρες που απέκτησαν παιδί το 2023 και θα λάβουν το επιπλέον ποσό από τα 2.000 ευρώ που ήδη πήραν το 2023.

Αναλυτικά:

Καταβολή του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος (πρώην ΚΕΑ) για τον μήνα Απρίλιο 2024

Η πληρωμή στους δικαιούχους γίνεται μετά την έγκριση με υπουργική απόφαση δαπάνης σε βάρος των πιστώσεων του προϋπολογισμού εξόδων του υπουργείου Εργασίας, οικονομικού έτους 2024, προκειμένου να χρηματοδοτηθεί ο Οργανισμός Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΟΠΕΚΑ) για την κάλυψη της καταβολής

Η πληρωμή μηνός Απριλίου 2024 στους δικαιούχους (όσοι έχουν υποβάλλει αίτηση μέχρι και την 31 Μαρτίου 2024 και έχει εγκριθεί) του προγράμματος «Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα» (πρώην ΚΕΑ) θα γίνει την Τρίτη 30 Απριλίου 2024

Πότε εμφανίζονται διαθέσιμα τα χρήματα στα ΑΤΜ

Την προηγούμενη της πληρωμής, εργάσιμη ημέρα Δευτέρα 29 Απριλίου 2024 και κατά τις απογευματινές ώρες, τα χρήματα θα είναι διαθέσιμα από τα ΑΤΜ των τραπεζών