Ξέφυγε ξανά η τιμή στο ελαιόλαδο – Πάμε για ρεκόρ πώλησης

Η τιμή του ελαιόλαδου ξεφεύγει ξανά και πάμε για ρεκόρ πώλησης.

Ξέφυγε ξανά η τιμή στο ελαιόλαδο - Πάμε για ρεκόρ πώλησης

Το ελαιόλαδο είναι ένα προϊόν, το οποίο αρκετοί καταναλωτές το χρησιμοποιούν στην καθημερινή τους ζωή για πολλά και διάφορα πράγματα, όμως με τα νέα δεδομένα που δομούνται οι συνήθειες αναμένεται ν’ αλλάξουν.

Συγκεκριμένα η τιμή του ελαιόλαδου γενικότερα μέσα στον τελευταίο καιρό έχει παρουσιάσει αρκετές αυξήσεις, όμως καμία από τις προηγούμενες φορές δεν είναι η τελευταία, καθώς όπως φαίνεται θα υπάρξει νέα αναπροσαρμογή στην τιμή.

Από εκεί και πέρα αξίζει να σημειώσουμε πως ο καταναλωτής, για να αγοράσει ένα τόσο σημαντικό προϊόν όπως το ελαιόλαδο θα πρέπει να βάλει πολύ βαθιά το χέρι στην τσέπη και γι’ αυτό το λόγο αναμένεται ν’ αλλάξουν και οι συνήθειες του κόσμου.

Τέλος, αξίζει να σημειώσουμε πως στη Λακωνία έκλεισαν συμφωνία για πώληση έξτρα παρθένου ελαιόλαδου στα 9,364 ευρώ το λίτρο, που είναι η υψηλότερη τιμή μέχρι σήμερα με το προϊόν αυτό στα ράφια των σούπερ μάρκετ να φτάνει έως και τα 30 ευρώ το λίτρο.

Ξεφεύγει ξανά η τιμή στο ελαιόλαδο – Δείτε όλες τις λεπτομέρειες

Δεν έχει ταβάνι η φετινή τιμή του ελαιόλαδου με τον καταναλωτή να πρέπει να βάλει βαθιά το χέρι στην τσέπη.

Σε πονοκέφαλο για τον οικογενειακό προϋπολογισμό εξελίσσεται το ράλυ στην τιμή του ελαιόλαδου καθώς δεν δείχνει σημάδια «φρεναρίσματος».

Παραγωγοί στη Λακωνία έκλεισαν συμφωνία για πώληση έξτρα παρθένου ελαιόλαδου στα 9,364 ευρώ το λίτρο, που είναι η υψηλότερη τιμή μέχρι σήμερα, με τις νέες εκτιμήσεις να αναφέρουν ότι αυτό το προϊόν θα καταλήξει στο ράφι ελληνικών σούπερ μάρκετ, κοντά στα 30 ευρώ το λίτρο.

Το ελαιόλαδο δικαιολογεί την τιμή του – Όσα είπαν υπεύθυνοι του Συνεταιρισμού στη Λακωνία

Οι υπεύθυνοι του Συνεταιρισμού στη Λακωνία που έκλεισαν τη συμφωνία, λένε στο MEGA ότι το λάδι τους, δικαιολογεί την υψηλή τιμή. Το λάδι αγόρασε ιταλική εταιρεία αλλά και μία μεγάλη ελληνική που το συσκευάζει και είτε το εξάγει είτε το διαθέτει σε ελληνικά σούπερ μάρκετ. Το αμέσως προηγούμενο ρεκόρ είχε σημειωθεί στα μέσα του περασμένου Οκτώβρη, με τη συμφωνία τότε να κλείνει στα 9,25 ευρώ το λίτρο.

Παραγωγοί εκτιμούν πως το νέο ρεκόρ θα σπάσει σύντομα. Η ακαρπία και τα εργατικά χέρια που ακριβαίνουν διαρκώς θα φέρουν όπως λένε νέες αυξήσεις.

Το πιο ακριβό έξτρα παρθένο ελαιόλαδο πωλείται πλέον στη Λακωνία με τις συμφωνίες του τελευταίου διαστήματος στην Κέρκυρα, στη Μεσσηνία και στην Κρήτη να δείχνουν πως μια σειρά από νομοί και περιοχές βρίσκονται κοντά.

Οι τιμές στο ελαιόλαδο στα ράφια των σούπερ μάρκετ – Δείτε τις λεπτομέρειες

Η εκτόξευση των τιμών φαίνεται και από τις συγκρίσεις στις μέσες τιμές του ελαιόλαδου στο ράφι. Πριν από δύο χρόνια ήταν στα 7,70 και άρχισε να ανεβαίνει. Τον Ιούνιο του 2022 ξεπέρασε τα 8 ευρώ το λίτρο, τον περασμένο Ιούλιο τα 9 και πριν από λίγες μέρες, διαμορφώθηκε στα 14,84 ευρώ το λίτρο.

Το ελαιόλαδο ακριβαίνει διαρκώς και η ανησυχία εντείνεται για τα όσα έρχονται και πρόκειται σύντομα να δούμε στο ράφι. Όλες οι εκτιμήσεις έχουν πάει περίπατο.