Υποχρεωτικές για όλους οι νέες ταυτότητες με έναν… κίνδυνο!

Είναι πλέον υποχρεωτικές για όλους οι νέες ταυτότητες.

Υποχρεωτικές για όλους οι νέες ταυτότητες με έναν... κίνδυνο!

Οι νέες ταυτότητες έχουν μπει στις ζωές εδώ και λίγο καιρό, ωστόσο ακόμα δεν είναι υποχρεωτικές και δε χρειάζεται να τις βγάλουμε άμεσα, όπως αναφέρουν από το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Παρ’ όλα αυτά κι ενώ δε χρειάζεται να βγάλουμε άμεσα τις νέες ταυτότητες, ο υπουργός της Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Δημήτρης Παπαστεργίου ανέφερε πως καλό θα ήταν να κάνουμε κάτι τέτοιο μόνο αν υπάρξει μεγάλη ανάγκη.

Από εκεί και πέρα αξίζει να σημειωθεί, όπως αποκάλυψε ο κος Δημήτρης Παπαστεργίου, ότι από τον Δεκέμβριο κι έπειτα στην ταυτότητα θα έχουμε και το προσωπικό μας αριθμό.

Υποχρεωτικές οι νέες ταυτότητες – Ο μοναδικός κίνδυνος

Δεν πρέπει να βιαστούμε να πάμε αύριο το πρωί να όλοι βγάλουμε νέες ταυτότητες εκτός αν υπάρχει μεγάλη ανάγκη, είπε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Δημήτρης Παπαστεργίου.

Μιλώντας στην ΕΡΤ, ο κ. Παπαστεργίου είπε ακόμα ότι από τον Δεκέμβριο και μετά στην ταυτότητα θα έχουμε και το προσωπικό μας αριθμό.

Οι δηλώσεις του Δημήτρη Παπαστεργίου για τις νέες ταυτότητες

«Υπήρχε μία μεγάλη αναγκαιότητα αλλαγής των ταυτοτήτων σε σχέση που με υποχρεώσεις που είχε αναλάβει η Ελλάδα τον προηγούμενο διάστημα και με την Ευρώπη αλλά και με τη βίζα. Άρα έπρεπε γρήγορα να πάμε σε νέες ταυτότητες γιατί υπήρχε κίνδυνος να τεθούμε εκτός τέτοιων προγραμμάτων», εξήγησε ο υπουργός για τον λόγο που είναι από τώρα διαθέσιμες οι νέες ταυτότητες.

Ο ίδιος είπε ότι θα βγάλει ταυτότητα από τον Δεκέμβριο, όταν πλέον θα έχουμε και τον προσωπικό αριθμό πολίτη, ο οποίος έχει νομοθετηθεί εδώ και περίπου 2 χρόνια και θα είναι το ΑΦΜ συν άλλα τρία αριθμητικά στοιχεία.

Στο ερώτημα αν κάποιος που θα έχει βγάλει νέα ταυτότητα τον Νοέμβριο θα πρέπει να ξαναβγάλει τον Δεκέμβριο, απάντησε πως όχι: «Δεν θα χρειαστεί, αλλά θα χρειαστεί να περάσει κάποια στιγμή από την αστυνομία για να τυπωθεί πάνω ο προσωπικός αριθμός στο πίσω μέρος σε σημείο που έχει αφεθεί».

«Αν παρ’ όλα αυτά έχουμε χάσει ταυτότητα μας και είναι ανάγκη να τη βγάλουμε σήμερα, προφανώς και θα μπούμε στο id.gov.gr», είπε ο κ. Παπαστεργίου.

Στο σημείο αυτό να υπενθυμίσουμε ότι η ισχύς των παλαιών ταυτοτήτων λήγει τον Αύγουστο του 2026.