Έκτακτες αλλαγές στα σούπερ μάρκετ: Πώς θα ψωνίζουμε από 1/1/2024

Αλλαγές έρχονται από το νέο έτος στα σούπερ μάρκετ της χώρας.

Έκτακτες αλλαγές στα σούπερ μάρκετ: Πώς θα ψωνίζουμε από 1/1/2024

Ο Κώστας Σκρέκας ανέφερε πως μέσα στο επόμενο διάστημα η κυβέρνηση θα προχωρήσει σε νομοθετική μεταρρύθμιση για τις εκπτώσεις και τις προσφορές στα σούπερ μάρκετ.

Πιο αναλυτικά εντός του νέου έτους θα εφαρμοστούν με νομοθετική πρωτοβουλία αρκετές αλλαγές στον τρόπο που κάνουν εκπτώσεις σε προϊόντα τα σούπερ μάρκετ της χώρας μας.

Αναλυτικότερα αξίζει να σας αναφέρουμε πως ο υπουργός Ανάπτυξης κ. Κώστας Σκρέκας ανακοίνωσε ότι απογορεύεται να γίνει έκπτωση σε προϊόντα, τα οποία πριν τους γίνει έκπτωση, είχαν προηγουμένως ανατιμηθεί.

Αλλαγές έρχονται στα σούπερ μάρκετ το νέο έτος – Δείτε όσα πρέπει να γνωρίζετε

Έρχεται νομοθετική πρωτοβουλία που θα αλλάζει τον τρόπο που τα σούπερ μάρκετ κάνουν εκπτώσεις σε προϊόνται.

Ειδικότερα, και όπως ανακοίνωσε ο υπ. Ανάπτυξης κ. Κώστας Σκρέκας, θα απογορεύεται να γίνει έκπτωση σε προϊόντα, τα οποία πριν τους γίνει έκπτωση, είχαν προηγουμένως ανατιμηθεί.

Η νομοθετική πρωτοβουλία θα είναι έτοιμη μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2024, ενώ όπως σημείωσε σε σημερινή συνέντευξή του στο libre «η προβληματική και εν πολλοίς παραπλανητική προβολή και επικοινωνία των προσφορών είναι διαχρονικό πρόβλημα, το οποίο η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να αντιμετωπίσει».
Συγκεκριμένα ο υπουργός ανέφερε «ο τρόπος που αποτυπώνονται οι εκπτώσεις και οι προσφορές στα σούπερ μάρκετ είναι κάτι το οποίο ελέγχεται από το υπουργείο Ανάπτυξης. Το επόμενο διάστημα θα προχωρήσουμε σε μια σοβαρή νομοθετική μεταρρύθμιση που θα αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο οι εταιρείες ενημερώνουν τους καταναλωτές για τις προσφορές. Για παράδειγμα, δεν θα επιτρέπονται εκπτώσεις οι οποίες προσφέρονται σε προϊόντα τα οποία πριν από την έκπτωση έχουν ανατιμηθεί και άρα δεν είναι πραγματικές εκπτώσεις.

Σε ό,τι αφορά στον έλεγχο της αγοράς τόνισε: «Οι έλεγχοι της κυβέρνησης για την πάταξη της αισχροκέρδειας είναι εντατικοί και θα συνεχιστούν όσο διαρκεί η πληθωριστική κρίση. Με διάταξη που ψηφίσαμε στη Βουλή την προηγούμενη εβδομάδα επεκτείναμε την ισχύ του νόμου κατά της αθέμιτης κερδοφορίας και για το επόμενο εξάμηνο και, αν χρειαστεί, θα το επεκτείνουμε ακόμα περισσότερο».