Εθνική Τράπεζα: Μπαράζ λουκέτων σε όλη τη χώρα

Η Εθνική Τράπεζα προχώρησε στην απόφαση να βάλει λουκέτο σε ορισμένα καταστήματά της στην Ελλάδα.

Εθνική Τράπεζα: Μπαράζ λουκέτων σε όλη τη χώρα

Η Εθνική Τράπεζα προχώρησε σε μια απόφαση που σίγουρα θα προκαλέσει αναστάτωση στους πελάτες της, καθώς οι επιλογές των καταστημάτων αναμένεται να περιοριστούν αρκετά.

Πιο αναλυτικά η Εθνική Τράπεζα αποφάσισε και αναμένεται να βάλει λουκέτο σε αρκετά καταστήματά της, τα οποία βρίσκονται σε όλη τη χώρα με αποτέλεσμα να μειώσει δραματικά τις επιλογές των πελατών της.

Τέλος, όπως ήταν λογικό οι εργαζόμενοι των συγκεκριμένων καταστημάτων που αναμένεται να μπουν λουκέτο, ασκούν σφοδρή κριτική στις τακτικές που ακολουθεί η διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας.

Η Εθνική Τράπεζα βάζει λουκέτα σε καταστήματά της – Δείτε τις λεπτομέρειες

Σφοδρή κριτική ασκούν οι εργαζόμενοι στην Εθνική Τράπεζα στη διοίκηση του ομίλου σημειώνοντας ότι «την στιγμή που καταστήματα της Τράπεζας κλείνουν ακόμα και στην πληγείσα από τις πλημμύρες Θεσσαλία, είναι άτοπο να πανηγυρίζουμε για τον μετασχηματισμό της Τράπεζας»!

Συγκεκριμένα ο Σύλλογος Εργαζομένων Εθνικής Τράπεζας, σε ανακοίνωση του σημειώνει ότι «χρειάστηκε να γίνουν καταγγελίες στην Επιθεώρηση Εργασίας και έφοδοι του ΣΕΠΕ για να γίνει κατανοητό ότι η απλήρωτη εργασία είναι παράνομη και έχει καταργηθεί εδώ και αιώνες» και επισημαίνει: «Κάθε άνεργος, εργαζόμενος και συνταξιούχος έχει δώσει τον οβολόν του για να διασωθούν οι τέσσερις τράπεζες» μεταξύ αυτών και η Εθνική!

Η ανακοίνωση των ανθρώπων που δουλεύουν στην Εθνική Τράπεζα

Ειδικότερα στην ανακοίνωση τους, οι εργαζόμενοι σημειώνουν:

Συναδέλφισσες – οι,

Είναι απόλυτα θεμιτή η επιθυμία μίας επιχείρησης να παρουσιάσει στους εργαζόμενους/ες την εταιρική εικόνα, τα επιτεύγματά της, τους στόχους και τα σχέδια της. Από αυτό όμως, μέχρι του σημείου να παρουσιάζεται μία εικονική πραγματικότητα υπάρχει μεγάλη απόσταση. Στην παρουσίαση της 05.12.2023, από τον διευθύνοντα σύμβουλο και από ανώτερα στελέχη της Τράπεζας, δόθηκε η μαγική εικόνα μίας τράπεζας που δεν υπάρχει!

Την στιγμή που καταστήματα της Τράπεζας κλείνουν ακόμα και στην πληγείσα από τις πλημμύρες Θεσσαλία, είναι άτοπο να πανηγυρίζουμε για τον μετασχηματισμό της Τράπεζας με όσα πετύχαμε. Οι πελάτες συνωστίζονται στα εναπομείναντα καταστήματα και δεν εξυπηρετούνται, αλλά στην παρουσίαση ακούσαμε για την πρωτοπόρα στρατηγική της Τράπεζας, την καινοτόμα προσέγγιση και υλοποίηση του μετασχηματισμού και της ψηφιακής μετάβασης.

Ένας μετασχηματισμός ο οποίος στηρίχθηκε σε μεγάλο βαθμό στο φιλότιμο των συναδέλφων – συναδελφισσών που απαντούν σε τηλεφωνικές κλήσεις ακόμα και στις 3:00 το πρωί, χωρίς να είναι σε βάρδια ετοιμότητας (standby).
Ένας μετασχηματισμός που έγινε με απλήρωτη δουλειά, για μισή, μία, δύο ώρες καθημερινά από πολλούς συναδέλφους, ειδικά τους συναδέλφους στα καταστήματα. Χρειάστηκε να γίνουν καταγγελίες στην Επιθεώρηση Εργασίας και έφοδοι του ΣΕΠΕ για να γίνει κατανοητό ότι η απλήρωτη εργασία είναι παράνομη και έχει καταργηθεί εδώ και αιώνες (sic).
Ένας μετασχηματισμός που πραγματοποιήθηκε χάρη και στην υποαμειβόμενη εργασία των χιλιάδων συναδέλφων/ισσων με ατομική σύμβαση εργασίας (ειδικών συμβούλων των 1000 ευρώ μικτά, εργαζόμενων που προέρχονται ύστερα από την απορρόφηση των συνεταιριστικών τραπεζών, πρώην υπότροφων ΙΚΥ), των συναδέλφων με δελτίο παροχής υπηρεσιών και των ενοικιαζόμενων/εργολαβικών συναδέλφων.

Τέλος, αλγεινή εντύπωση μας δημιουργήθηκε από το γεγονός ότι η επιστροφή της Τράπεζας σε κερδοφορία, αποδόθηκε σχεδόν αποκλειστικά στις ικανότητες της ηγετικής της ομάδας. Σε κανένα σημείο δεν αναφέρθηκε η συμβολή των τριών ανακεφαλαιοποιήσεων των συστημικών τραπεζών, που έγιναν με χρήματα των φορολογουμένων. Κάθε άνεργος, εργαζόμενος και συνταξιούχος έχει δώσει τον οβολόν του για να διασωθούν οι τέσσερις τράπεζες.

Εξάλλου όσον αφορά στους εργαζόμενους και τις εργαζόμενες στις Τράπεζες, η ανταμοιβή για την συμβολή τους ήταν ένα θερμό χειροκρότημα… Μόνο τα 137 στελέχη θεωρήθηκαν άξια να ανταμειφθούν με δωρεάν μετοχές αξίας 85 εκατομμυρίων ευρώ (τρέχουσα χρηματιστηριακή αξία)!

Θέλουμε να δουλεύουμε σε μία Τράπεζα που έχει ως πρώτο και κύριο στόχο την ευημερία της κοινωνίας, αναγνωρίζοντας ότι η ύπαρξή της στηρίζεται σε αυτήν. Μας ντροπιάζουν οι ειδήσεις για εξώσεις και πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας εις βάρος συμπολιτών μας, λόγω χρεών στην Εθνική Τράπεζα. Απαιτούμε να αναγνωρίζεται και να γίνεται σεβαστή η δική μας προσφορά σε αυτή.

Αυτός ο μετασχηματισμός της Τράπεζας είναι ο δικός μας στόχος!