Τιμολόγια ρεύματος: Ποιο σας συμφέρει ανάλογα με την κατανάλωση

Δείτε ποιο από τα τιμολόγια ρεύματος σας συμφέρει περισσότερο.

Τιμολόγια ρεύματος: Ποιο σας συμφέρει ανάλογα με την κατανάλωση

Ανάλογα με την κατανάλωση που κάνετε, μπορείτε πλέον να δείτε ποιο από τα τιμολόγια ρεύματος που υπάρχουν είναι κι αυτό που τελικά συμφέρει περισσότερο, ώστε να το επίλεξετε στην πορεία.

Τις συγκεκριμένες διευκρινίσεις, ώστε να λυθεί το βασικό πρόβλημα των χρωμάτων που υπάρχει στα τιμολόγια ρεύματος, τις έδωσε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Θόδωρος Σκυλακάκης με δηλώσεις του.

Πιο αναλυτικά αξίζει να σημειωθεί πως όπως είπε χαρακτηριστικά, «από την 1η Ιανουαρίου θα έχουν πολύ καλύτερα τιμολόγια από την 1η Νοεμβρίου παρά το γεγονός ότι σταματούν οι επιδοτήσεις».

Δείτε ποιο από τα τιμολόγια ρεύματος σας συμφέρει περισσότερο

Διευκρινίσεις για να λυθεί ο «γρίφος» των χρωματιστών τιμολογίων ρεύματος που θα ισχύσουν από την Πρωτοχρονιά έδωσε μιλώντας στην ΕΡΤ ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Θόδωρος Σκυλακάκης. Όπως είπε, «από την 1η Ιανουαρίου θα έχουν πολύ καλύτερα τιμολόγια από την 1η Νοεμβρίου παρά το γεγονός ότι σταματούν οι επιδοτήσεις».

Ο κ. Σκυλακάκης έδωσε κάποια παραδείγματα για το τι συμφέρει το κάθε νοικοκυριό σε σχέση με την κατανάλωση. Μια πολυμελής οικογένεια, όπως είπε, καλύτερα να διαλέξει να ξεκινήσει από ένα πράσινο τιμολόγιο που μπορεί να κάνει και σύγκριση τιμών. Μια οικογένεια που έχει μικρότερη κατανάλωση και ζει σε νότιες περιοχές ίσως θα πρέπει να κοιτάξει και το μπλε σταθερό τιμολόγιο. Σύμφωνα με τις τιμές του Χρηματιστηρίου Ενέργειας για τον Δεκέμβρη, μέχρι τώρα κάποια από τα πράσινα τιμολόγια ξεκινούν με 13,7 λεπτά, ενώ το φθηνότερο μπλε τιμολόγιο της αγοράς αυτή τη στιγμή είναι στα 14,9 λεπτά.

«Αν είναι μία πολυμελής οικογένεια η οποία έχει και πλυντήρια και πολύ μαγείρεμα και τα λοιπά, πρέπει λίγο να παρακολουθεί. Σε αυτή την περίπτωση πρέπει να διαλέξει έναν καλό πάροχο να ξεκινήσει από το πράσινο τιμολόγιο.

Αν είναι μία οικογένεια που έχει πολύ χαμηλές καταναλώσεις, μπορεί να πάρει ένα φτηνό μπλε» ανέφερε ο Θόδωρος Σκυλακάκης.

Ο υπουργός ανέφερε ακόμα ότι «η καλύτερη διασφάλιση ότι δεν υπάρχουν συνεννοήσεις είναι να γνωρίζει ο κόσμος τις τιμές και για πρώτη φορά πρώτη του μήνα θα μάθει τις τιμές, δηλαδή μετά την Πρωτοχρονιά» ενώ πρόσθεσε αναφερόμενος στο πράσινο τιμολόγιο ότι «το μεγάλο πλεονέκτημα του ότι ξέρεις τις τιμές 1η του μήνα, 2 του μήνα». Επιπλέον πρόσθεσε ότι «είναι αυτό στο οποίο ξέρετε και μπορείτε να συγκρίνετε μετά. Με βάση το πράσινο μπορείτε να κινηθείτε είτε προς το μπλε είτε προς το κίτρινο ανάλογα με τις προτιμήσεις σας, αλλά θα κινηθείτε χωρίς να μπορεί κάποιος να σάς παραπλανήσει».

«Πρώτη Ιανουαρίου είναι μια ευτυχής συγκυρία. Φαίνεται ότι πάνε καλά τα τιμολόγια. Η τιμή των ρύπων που είναι γύρω στα 76 – 75 ευρώ σήμερα – ήταν 25 πριν την κρίση – αυτή δεν θα αλλάξει συνεπώς έχουμε ένα μόνιμο χαρακτηριστικό αύξησης. Πότε θα περιορίζεται το κόστος της τιμής των ρύπων για μάς; Όσο περισσότερες ΑΠΕ μπαίνουν» είπε ενώ κλείνοντας σημείωσε ότι «είναι η πρώτη φορά που δεν πρέπει να αγχώνεται (σ.σ. ο κόσμος) γιατί με το πράσινο θα έχει καλές τιμές. Θα δει και τον πάροχό του[…] Μπορεί να δείτε και πολύ ελκυστικές προσφορές στο μπλε» υπογράμμισε ακόμα.

  • Σημειώνεται ότι από την 1η Φεβρουαρίου θα ξεκινήσουν οι αιτήσεις για το νέο κοινωνικό τιμολόγιο πολυτέκνων.

Κοινωνικό τιμολόγιο πολύτεκνων: Δραστική μείωση του ενεργειακού κόστους – Από 1/2/2024 οι αιτήσεις