Τιμολόγια ρεύματος: Ποιο χρώμα με συμφέρει – Ιδού η απάντηση

Δείτε ποιο χρώμα από τα τιμολόγια ρεύματος συμφέρει περισσότερο.

Τιμολόγια ρεύματος: Ποιο χρώμα με συμφέρει - Ιδού η απάντηση

Τα τωρινά τιμολόγια ρεύματος, τα οποία έρχονται στη ζωή μας με έναν νέο τρόπο, καθώς θα χωρίζονται σε χρώματα, αναμένεται να μας απασχολήσει το επόμενο διάστημα και συγκεκριμένα από το νέο έτος.

Από εκεί και πέρα ο ενεργειακός επιθεωρητής Βαγγέλης Πάνος ασχολήθηκε με το θέμα των χρωματιστών τιμολογίων ρεύματος και παράλληλα προσπάθησε να μας εξηγήσει πως θα κάνουμε τη σωστή επιλογή στο χρώμα.

Ουσιαστικά ο Βαγγέλης Πάνος, σε δηλώσεις που πραγματοποίησε, ανέφερε ορισμένες λεπτομέρειες για το κάθε χρώμα και το τι αυτό προσφέρει αν το επιλέξουμε σε μια προσπάθεια να μας κατατοπίσει όσο γίνεται καλύτερα.

Ποιο χρώμα από τα τιμολόγια ρεύματος είναι πιο συμφέρον – Δείτε αναλυτικά τις λεπτομέρειες

Στα χρωματιστά τιμολόγια ηλεκτρικού ρεύματος και το πώς θα γίνει η επιλογή του χρώματος που ταιριάζει στον κάθε καταναλωτή αναφέρθηκε ο ενεργειακός επιθεωρητής Βαγγέλης Πάνος. Ο Θόδωρος Σκυλακάκης νωρίτερα, μιλώντας στον ΑΝΤ1, μίλησε γι΄αυτό το θέμα ενώ προχώρησε σε κάποιες διευκρινίσεις για τα διαφορετικά τιμολόγια.

Όσα πρέπει να γνωρίζετε για το μπλε τιμολόγιο ρεύματος

«Καταρχήν το μπλε χρώμα που αφορά μια σταθερή τιμή τιμολογίου για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα. Εδώ θα είναι λογικά πιο υψηλή η τιμή από όλα τα υπόλοιπα τιμολόγια. Ενέχει όμως το ρίσκο μιας μελλοντικής αύξηση τιμών, έτσι ώστε ο προμηθευτής έχει βάλει και το ρίσκο του μέσα. Επομένως, όποιος επιλέξει αυτό το τιμολόγιο μπορεί να ξεκινήσει με μια υψηλή τιμή. Αν ανέβει αρκετά η τιμή της ενέργειας θα βρεθεί κερδισμένος», είπε στην ΕΡΤ ο Βαγγέλης Πάνος.

Όσα πρέπει να ξέρετε για το κίτρινο τιμολόγιο ρεύματος

Συνεχίζοντας ο κος Βαγγέλης Πάνος είπε: «Το κίτρινο χρώμα είναι αυτό το οποίο συνδέεται με την τιμή χονδρεμπορικής και ως αποτέλεσμα αυτού θα μεταβάλλεται κάθε μήνα και θα γίνεται εκκαθάριση τέλος του μήνα. Επομένως ο πάροχος δίνει στην αρχή του μήνα μια τιμή αρχικά, στο τέλος του μήνα γίνεται εκκαθάριση, και ο ωφελούμενος θα πληρώσει πραγματικά το κόστος της ενέργειας βάσει χρηματιστηριακής τιμής.Το πορτοκαλί χρώμα αφορά όσους έχουν τοποθετήσει «έξυπνους» μετρητές και η χρέωση γίνεται ανά ημέρα. Αφορά λίγους καταναλωτές, κυρίως αυτούς που έχουν βάλει φωτοβολταϊκά και όσους έχουν νέες κατοικίες και τους φέρνουν τώρα τις νέες παροχές. Είναι η πιο αντικειμενική μέτρηση, γιατί ο καταναλωτής μπορεί κάθε ώρα της ημέρας εκείνη ακριβώς τη στιγμή την τιμή της ενέργειας και να πράττει ανάλογα.

Λεπτομέρειες για το πράσινο τιμολόγιο ρεύματος

Τελευταίο είναι το πράσινο χρώμα. Εδώ ανακοινώνουν οι πάροχοι την τιμή της ενέργειας την πρώτη του μήνα, η τιμή παραμένει σταθερή όλο το μήνα, αλλά μπορεί τον επόμενο να αλλάξει. Οι καταναλωτές μπορούν να βλέπουν τις τιμές όλων των παρόχων και στο site της ΡΑΕ, της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας, να συγκρίνουν, και ανά μήνα αν θέλουν να κάνουν και κάποια αλλαγή σε πάροχο ή σε πρόγραμμα».