«Βρέχει» λεφτά σήμερα: Τι ώρα μπαίνουν τα επιδόματα στους λογαριασμούς

Σε μεγάλη πληρωμή προχωρά από σήμερα ο ΟΠΕΚΑ, καθώς αναμένεται να ξεκινήσει η πληρωμή στα επιδόματα Απριλίου 2024.

«Βρέχει» λεφτά σήμερα: Τι ώρα μπαίνουν τα επιδόματα στους λογαριασμούς

Χιλιάδες είναι οι δικαιούχοι του ΟΠΕΚΑ που από σήμερα θα δουν χρήματα στους λογαριασμούς τους. Δείτε αναλυτικά τις πληρωμές…

Σε πληρωμές συνολικά 17 επιδομάτων και προγραμμάτων αναμένεται να προχωρήσει τη Μεγάλη Δευτέρα 29 Απριλίου, το υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας και ο εποπτευόμενος Οργανισμός Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΟΠΕΚΑ).

Οι πληρωμές των επιδομάτων που αφορούν χιλιάδες δικαιούχους έχουν οριστεί για τη Μεγάλη Τρίτη 30 Απριλίου, ωστόσο τα χρήματα των παραπάνω παροχών θα είναι διαθέσιμα από το απόγευμα της 29ης Απριλίου 2024 στα ΑΤΜ των τραπεζών.

Συγκεκριμένα θα καταβληθούν σε χρήμα τα εξής επιδόματα και προγράμματα:

— Επίδομα Στέγασης / ενοικίου. Η πληρωμή θα αφορά τους πολίτες που θα έχουν υποβάλλει τη σχετική αίτηση μέχρι και τις 31 Μαρτίου 2024 και έχει εγκριθεί.

— Επίδομα Στεγαστικής Συνδρομής

— Επίδομα Ομογενών
— Επίδομα Ανασφάλιστων Υπερηλίκων, ν. 1296/1982

— Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα (πρώην ΚΕΑ), για όσου δικαιούχους έχουν υποβάλλει τη σχετική αίτηση μέχρι και τις 31 Μαρτίου 2024 και έχει εγκριθεί.
— Αναπηρικά και διατροφής

— Επίδομα Κοινωνικής Αλληλεγγύης Υπερηλίκων

— Επίδομα Κοινωνικής Αλληλεγγύης για την Ελληνική μειονότητα Αλβανίας

— Έξοδα Κηδείας
— Επίδομα Γέννησης. Η αναδρομική αύξηση του επιδόματος γέννησης, καταβάλλεται στα πρόσωπα που κατέστησαν δικαιούχοι του επιδόματος γέννησης από 1η.1.2023 και μετά δηλ. στα πρόσωπα εκείνα των οποίων τα τέκνα γεννήθηκαν από 1η.1.2023 και μετά και η αίτηση τους έχει εγκριθεί. Το επιπλέον ποσό που προκύπτει μετά την αύξηση του επιδόματος γέννησης καταβάλλεται στους δικαιούχους χωρίς αυτοί να υποβάλλουν νέα αίτηση ή να προβούν σε οποιαδήποτε άλλη ενέργεια ως εξής:

α) στους δικαιούχους, οι οποίοι έχουν λάβει το πλήρες ποσό του επιδόματος γέννησης, το επιπλέον ποσό καταβάλλεται εφάπαξ τον μήνα Απρίλιο 2024,

β) στους δικαιούχους, των οποίων η αίτηση έχει εγκριθεί, χωρίς ωστόσο να έχει ολοκληρωθεί η καταβολή και των δύο (2) δόσεων του επιδόματος, το επιπλέον ποσό καταβάλλεται με την καταβολή της δεύτερης δόσης.

— Κόκκινα Δάνεια

— Προστατευόμενα τέκνα θανόντων σε φυσικές καταστροφές

— Πρόγραμμα Γέφυρα
— Επίδομα Αναδοχής

— Πρόγραμμα Συνεισφοράς Δημοσίου σε ευάλωτους οφειλέτες

— Πρόγραμμα Προσωπικού βοηθού.

— Επίδομα Ορεινών και μειονεκτικών περιοχών.

«Βρέχει» λεφτά σήμερα: Τι ώρα μπαίνουν τα επιδόματα στους λογαριασμούς

Όπως κάθε μήνα έτσι και τον Απρίλιο τα επιδόματα θα μπουν στα ATM την προτελευταία μέρα του μήνα, δηλαδή στις 29 Απριλίου το απόγευμα. Έτσι από την Δευτέρα μετά τις 4 το απόγευμα θα ξεκινήσει η πληρωμή της και η οποία θα ολοκληρωθεί μέχρι το μεσημέρι της Τρίτης.